Garanti Bankası ilk varant ihracını yarın yapacak

Banka, tarihindeki ilk varant ihracını, yarın BİST-30 endeksine dayalı iki adet varantı müşterilerine sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası, tarihindeki ilk varant ihracını yarın gerçekleştirecek.

Garanti Bankası açıklamasına göre, Banka, tarihindeki ilk varant ihracını, yarın BİST-30 endeksine dayalı iki adet varantı müşterilerine sunacak. Aralık ayı sonuna kadar BİST-30 endeksini alma veya satma hakkı verecek varantların her birinin toplam ihraç tutarı 25 milyon adet olacak.  

Yatırımcılara, endeksteki yükseliş veya düşüşlerden kazanç elde etme imkanı sağlayan, belli bir dayanak varlığı, önceden belirlenmiş fiyat ve tarihte alma fırsatı sunan varantların riski, ödenen bedelle sınırlı kalacak.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "23 Ekim itibariyle, farklı risk profillerine cevap veren ürün portföyümüze varantları da ekliyoruz. Müşterilerimiz yeni ürünümüzle, BİST-30 endeksinin yukarı ve/veya aşağı yönlü hareketlerine göre pozisyon alabilecek ve getiri elde edebilecek. Garanti Bankası olarak bu tarz nitelikli ürünlerde müşterilerimizi en yalın ve doğru şekilde bilgilendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de Garanti güvencesiyle çeşitli dayanak varlık ve vadeler üzerine yeni varantlar sunmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir