Borsa haftaya alımlarla başladı

Borsa İstanbul, haftaya hafif alıcılı pozitif bir başlangıç yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalar, Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve ABD tarım dışı istihdam verileri gibi önemli ekonomik göstergelerin beklendiği haftaya pozitif bir başlangıç yaptı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 343 puan artışla 90.065 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,38 oranında değer kazandı.

BIST 100 endeksi, geçen hafta 90.000 puanın üzerini test etmiş ve 89.722 puan ile 19 Ocak 2015 tarihinde bu yana gerçekleştirdiği en yüksek haftalık kapanışını yapmıştı.

Analistler, bu hafta yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve ABD tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğine değinerek, 3,70 seviyelerinde dengelenen dolar/TL'nin seyrinin de izleneceğini ifade etti.

Fed'in faiz artırma ihtimali yüksek

Özellikle Fed'in faizleri artırması konusunda Cuma günü Fed Başkanı Janet Yellen'in yaptığı konuşmanın ardından piyasalarda faizlerin bu ay artırılacağına yaklaşık yüzde 90 şans veriliyor.

ABD para piyasası vadeli işlemleri ayrıca eylül ayında ikinci bir artırım yapılacağına da işaret ediyor.

Ayrıca Perşembe günü toplanacak olan Avrupa Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta Euro Bölgesi'nde enflasyonun, bankanın hedefinin üzerine çıkmasının ardından ne gibi adımlar atabileceği takip edilecek.

Dolar haftaya yatay başladıDolar haftaya yatay başladı