Akbank, müşteri ilişkileri yönetiminde 'en iyi' seçildi

Retail Banker International, "Pazarlama Faaliyetlerinde En İyi Müşteri İlişkileri Yönetimi Sistemleri Kullanımı" kategorisinde Akbank'ı "Dünyanın En İyi Bankası" seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Akbank, Retail Banker International tarafından bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen bankacılık sektörü ödülleri değerlendirmesinde "Pazarlama Faaliyetlerinde En İyi Müşteri İlişkileri Yönetimi Sistemleri Kullanımı" kategorisinde dünyanın en iyi bankası olarak seçildi.

Akbank açıklamasına göre, bankacılık sektörünün uluslararası platformdaki en prestijli ödüllerinden Retail Banker International Awards'ın 2012 sonuçları açıklandı.

Bu yıl 27'incisi düzenlenen ve 62 bankanın 22 kategoride finale kaldığı 2012 yılı ödül değerlendirmelerinde Akbank, "Pazarlama Faaliyetlerinde En İyi Müşteri İlişkileri Yönetimi Sistemleri Kullanımı" ödülüne layık görüldü. Retail Banker International tarafından yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'den sadece Akbank farklı kategorilerde ödül kazanan Citibank, Chase, Wells Fargo gibi dünyanın önde gelen bankalarının arasında yer aldı.

Akbank Strateji ve Müşteri İlişkileri Yönetiminden (CRM) sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, müşteri ihtiyaçlarındaki farklılaşmanın daha da ön plana çıktığı bir dönemde farklı kanallardan kesintisiz ve kaliteli finansal çözümler sunan kurumların rekabet avantajı kazandığını belirterek, "Müşterilerin Akbank'ın hizmet anlayışının odağında bulunduğunu, müşteri ilişkileri yönetimi sistemimiz olan 'Atom'u bu alanda gerçekleştirdiğimiz yoğun altyapı çalışmaları ve yatırımlar sonucu 2010'dan itibaren kullanıma sunduk" dedi.

Yeni sistem yoluyla, gerçek zamanlı pazarlama ve satış faaliyetleriyle müşterilerin finansal ihtiyaç ve beklentilerine daha etkin ve hızlı çözümler sunduklarının altını çizen Akyurt, "Bu sayede müşterilerimize çok daha yakınız. Üstün CRM altyapımız farklı uluslararası platformlarda bizi başarıya taşıyor. Bankacılık sektörünün seçkin yayınlarından Retail Banker International'ın düzenlediği ödül değerlendirmesinde ülkemizi zirvede temsil etmekten ve CRM'de dünyanın en iyi bankası olarak seçilmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir