Yumuşama öncesi gözler Erdoğan’da

Başbakan Davutoğlu, her fırsatta hükümetle MB arasında ‘uyum’ mesajı verirken gözler Başçı’dan bugün brifing alacak Cumhurbaşkanı'nda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hükümet kanadından, Merkez Bankası’na yöneltilen eleştirilerde yumuşama sinyalleri geliyor. Merkez Bankası’na yönelik, zaman zaman sert ifadelerle gündeme getirilen eleştirilerin; dolar kurunun tırmanmasında, dış etkenler kadar etkili olduğuna yönelik analiz ve görüşlerin dikkate alındığına ilişkin işaretler var. Başbakan Davutoğlu, her fırsatta hükümetle Merkez Bankası’nın koordineli çalıştığına vurgu yaparak, uyum mesajları veriyor. Faizler konusunda bankayı en çok eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün ılımlı mesajlar verdi.

Zeybekçi “Merkez Bankası’nın kararlarıyla ilgili söz söylemeyi doğru bulmuyorum” dedi. Ancak asıl yumuşama için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. MB Başkanı Erdem Başçı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing verecek. Saat 16:45'teki görüşmede başbakan yardımcısı Ali Babacan da bulunacak.

Piyasa uzmanları, iktisatçılar, tartışmaların piyasalar üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek için asıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın brifing sonrası alacağı tutuma dikkat çekiyor.