BGH'yi yayınlaştıracağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rusya ile imzalanacak mutabakat zaptı ile Basitleştirilmiş Gümrük Hattının daha yaygın hale getirileceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kumluca'da partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Yazıcı, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, etkinliğinin de giderek arttığını söyledi. 

  AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin 20 sente muhtaç, kendi imkanlarını karşılama noktasında güven duyulmayan, yüksek faizlerle borçlanabilen bir ülke konumunda olduğunu kaydeden Yazıcı, "Türkiye'yi aldık bugünlere taşıdık, değişim ve dönüşümü gerçekleştiren AK Parti kadrolarıdır" dedi. 

Bir ülkenin ekonomik performasının dış ticaretiyle ölçüldüğünü ifade eden Yazıcı, iktidara geldiklerinde 36 milyar dolar düzeyinde bulunan ihracatın geçen yılın sonunda 152 milyar doları aştığını hatırlattı. 

Kumluca'daki gümrük sorununa da değinen Bakan Yazıcı, ihracat işlemlerinin çok yoğun olduğu aylarda mobil gümrük hizmeti ile ilçedeki sorunun çözüleceğini bildirdi. 

Başbakan Erdoğan'ın Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Yazıcı, şöyle konuştu: 

 "Rusya ile Türkiye bazılarının 'yeşil hat' dediği, bizim de Basitleştirilmiş Gümrük Hattı dediğimiz bir uygulama sürdürüyoruz. Bu uygulama ile Rusya ve Türkiye arasında yapılan ihraç konusu malların gümrük işlemleriyle ilgili son derece kolaylaştırılmış bir sistem sağlandı. İnşallah yarın Rusya ile imzalanacak mutabakat zaptı ile Basitleştirilmiş Gümrük Hattı'nı biraz daha yaygın hale getireceğiz. Bunu sağladığımızda eminim ki Kumluca'dan Rusya'ya sevk edilen yaş meyve ve sebzelerin de çok hızlı ve tempolu ulaşımını sağlayacağız." 

"Bize oy vermeyecek hiç kimse yok" 

Geçen hafta AK Parti iktidarının 11'inci yılının dolduğunu, kesintisiz 11 yıldır Türkiye'yi AK Parti kadrolarının yönettiğini dile getiren Yazıcı, doğru ve dürüst, vatandaş odaklı hizmet ürettiklerini söyledi. 

Yazıcı, "İdeolojik bağımlılık ve muhalif olmak için kendisini şartlandırmış olanlar hariç bize oy vermeyecek hiç kimse yoktur. Çünkü milletimiz vefalıdır, hizmet yapanı takdir eder" diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile Kumluca'daki Ahmet Yesevi Parkı'na zeytin ağacı diken Bakan Yazıcı, park yakınındaki açık halk pazarını gezdi, esnaf ziyaretinde bulundu.