4G büyük fırsat

Vodafone Türkiye CEO'su Öğüt: 4G şu an açıklanan takvimle 2016 başında Türkiye'de lansmanını yapacak. Bu, çok büyük bir fırsat.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, hem global hem de Türkiye'de dijitalleşmenin ülkelerin büyüme hızlarını artırmada çok önemli olduğundan yola çıkarak bu fırsatı her ülkenin değerlendirebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. 

İletişim şirketleri olarak sadece mobil çalışmalar yapmayı değil, dijitalleşme altyapısını hazırlayıp ülkelerin büyümelerinde katalizör etkisinde bulunabilmeyi amaçladıklarına dikkati çeken Öğüt, şunları kaydetti: 

"Türkiye'de de geniş bant stratejilerinin oluşturulması konusunda da olumlu adımlar var. Geniş bant denilen olgu, ülkenin önünde büyük bir fırsattır. Bu olgunun hızlanması konusunda çok olumlu sinyaller alıyoruz. 4G yetkilendirme takviminin açıklanması çok olumlu. Geçtiğimiz cuma günü Kalkınma Bakanlığının 'Bilgi Toplumu Strateji ve Eylem Planı' sessiz ve sakin bir şekilde Resmi Gazete'de yayımlandı. Aslında çok önemli bir plan. 8 ayrı konuda çok önemli aksiyonlar içeriyor. Bir an önce bunun hayata geçirilmesiyle çok daha umutlu bir dönemin beklendiğini söyleyebilirim. 4G şu an açıklanan takvimle 2016 başında Türkiye'de lansmanını yapacak. Bu, çok büyük bir fırsat. Vodafone Grubu olarak da bu konuda 18 ülkede bilfiil lansman yaparak bu şekilde tecrübemizi buraya getirmeye hazırız. Bu, çok büyük yatırımlar, fiber yatırımların önünün açılması demek. Hepimize çok büyük görevler düşüyor."