Son dakika haberi... TCMB Başkanı Karahan'dan faiz indirimi sorusuna yanıt

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. TCMB Başkanı Karahan, "faiz indirimi" sorusuna yanıt verdi. Karahan faiz indirimi için gözettikleri 2 koşulu açıklayarak, "Faiz indirim döngüsüne girildiği zaman da sıkı duruş korunabilir ama enflasyon bizim orta vadeli hedefimize yaklaşana kadar sıkı duruşu korumamız gerekiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporunun ardından soruları yanıtladı. 

TCMB Başkanı Karahan, "Faiz indirimi ne zaman? Sıkı duruş korunurken faiz indirimi olabilir mi" sorusuna "Faiz indirim döngüsüne girildiği zaman da sıkı duruş korunabilir ama enflasyon bizim orta vadeli hedefimize yaklaşana kadar sıkı duruşu korumamız gerekiyor" yanıtını verdi.

Karahan açıklamasının devamında, "Faiz indirimi için iki koşul gözetiyoruz.Yıllık enflasyona değil aylık enflasyona vurgu yapıyoruz. Burada da ana eğilime bakıyoruz. Son aylara bakınca aylık enflasyonda düşüş olduğu net, kalıcı olduğu noktasında yeteri kadar emin değiliz. Diğer husus da beklentiler konusu. Piyasa katılımcıları daha olumlu, hanehalkı beklentileri de azalma eğiliminde. Enflasyondaki düşüşe buradan da katkı alacağımıza emin olmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde sıkı duruşla birlikte daha olumlu bir seyir olacak. Uzun süre sıkı duruşu korumamız gerekecek. Bu, faiz hiç inmeyecek anlamına gelmez. Faiz indiriminde de sıkı duruş korunabilir" ifadelerini kullandı.