Son dakika... Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış: Kaynağında tahsil edilecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e seslenerek belediyelerin borçlarının bakanlık tarafından kaynağında tahsil edileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalara ayrıca değindi.

CHP lideri Özgür Özel'e seslenen Erdoğan, CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarını ödemesi çağrısında bulundu. Erdoğan, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene 'bedava traktör vereceğiz’ demek kolaydır. Zor olan ahdine sadık kalmaktır" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, belediyelerin borçlarının bakanlık tarafından tahsil edileceğini söyleyerek, "Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok" ifadelerini kullandı.