SON DAKİKA: Çinli BYD ile ortak yatırım anlaşması imzalandı

SON DAKİKA: Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'de üretim tesisi yatırımı için anlaşma imzaladı. BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmaya göre BYD, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yapılan anlaşma çerçevesinde, BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurması öngörülüyor.

2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

BYD tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD'nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa'daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.