Şişecam Düzcam İstanbul Yeni Havalimanı projesine girdi
Şişecam Düzcam'ın ürünleri, mega projeler arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi için tercih edildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yapılan Yeni Havalimanının 200 bin metrekareyi aşan cephe ve çatı ışıklığında tercih edilen ürünleri ile projede yer alacak.
2018 yılının ilk çeyreğinde 1. fazı tamamlandığında yıllık 90 milyon, tüm fazları tamamlandığında ise yıllık 200 milyon yolcuya hizmet sunacak projede, etkin enerji tasarrufu, gürültü kontrolü, estetik, emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarına çözümler sunan farklı performanslardaki Şişecam Düzcam'ın ürünleri tercih edildi.
Şişecam Düzcam'ın İstanbul Yeni Havalimanı projesi için geliştirdiği üstün nitelikli yeni ürünü "Temperlenebilir Solar Low-E Cam" projenin cephe camlarında kullanılacak.
İstanbul Yeni Havalimanı projesinin cephelerinde tercih edilen üstün nitelikli yeni Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam ürünü ile oluşturulan Isıcam kombinasyonuyla yüzde 51 ışık geçirgenliği sağlanarak projede ihtiyaç duyulan optimum ışık geçirgenliği ve düşük yansıtma özelliğiyle şeffaf tasarıma imkan sağlanıyor.
Ayrıca, İstanbul Yeni Havalimanı projesinde tercih edilen Isıcam kombinasyonu yazın güneş enerjisinin sadece yüzde 29'unun içeri girmesini sağlayarak da hem soğutma giderlerinden, hem de sıradan çift cama göre ısı kayıplarını yüzde 50 azaltarak kışın ısıtma giderlerinden tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda, temperlenebilme özelliğiyle emniyet ihtiyacını karşılıyor ve cam kırılması sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanma risklerini azaltırken, iç ve dış cam kombinasyonunda tercih edilen lamine cam ile güvenlik ihtiyacının yanı sıra gürültü kontrolü de sağlıyor.
Projenin güneş kontrolüne en çok ihtiyaç duyulan geniş yüzeyli çatı ışıklıklarında tercih edilen Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam ise performansıyla çatıda güneş enerjisinin sadece yüzde 26'sının içeri girmesine izin vererek etkin güneş kontrolü ile soğutma giderlerinden tasarruf sağlarken, sıradan çift cama göre ısı kayıplarını yüzde 50 azaltarak, kışın da ısıtma giderlerini düşürüyor.
Ayrıca yüzde 40 ışık geçirgenliği sayesinde aydınlık iç mekan etkisinden vazgeçmeden gökyüzünü ve bulutları izlemeyi de mümkün kılıyor.
İç cam kombinasyonunda tercih edilen lamine camlar ise güvenlik ihtiyacını karşılıyor. Konforlu bir yaşam alanı sunan ürünler, projede tüketilen enerjiden tasarruf sağlayarak, karbondioksit emisyonunu azaltıyor ve çevre dostu bina yaratılmasına fırsat tanıyor.