Simit Sarayı ve LC Waikiki'nin marka yolculuğu

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Kavukçu ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, markalaşma süreçlerini ve hedeflerini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kısa sürede markalaşarak önemli cirolar elde eden Simit Sarayı ve LC Waikiki'nin yönetim kurulu başkanları, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, simidin etrafında bir dünya oluşturduklarını ve adına da "Simit Sarayı" dediklerini anlattı.

Yola 2002 yılında çıktıklarında "Amerika'da da mağaza açacağız" dediklerini anımsatan Kavukçu, şöyle devam etti:

'Dünyanın her yerinde simit yiyeceğiz'

"Türkiye'nin önde gelen bir gazetesi bir manşet yaptı. 'Ya olabilir mi?' dediler, 'Büyük firmalara rakip olacak' dediler. Bu yola başladığımız zaman altyapımızı oluşturduk. Yurt dışında global büyümeye başladık, doğru partnerler bulduk. Şu anda Ortadoğu'da bir partnerimiz var. Yaklaşık 305 mağazayla sadece Ortadoğu'da bu yıl 72 mağaza açarak büyüyoruz. Sadece Türk müşterisini düşünerek gidersek başarılı olma şansımız yoktur. Londra'da yüzde 98 yabancı müşterimiz var. Bugün geldiğimiz son noktada bir dünya markası olacak mıyız? İnşallah inanıyoruz olacağımıza. Şu anda toplamda 17 ülkedeyiz. Simitten bir dünya markası doğurduk. Ne kadar şükretsek az. Simit hepimizin, Türkiye'nin markası. Dünyanın her yerinde simidi yiyeceğiz inşallah."

'Doğru lider, zamanlama, ürün, fiyat ve doğru lokasyon...'

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de üretim kökenli bir firma olduklarını belirtti.

Türkiye'de 2001 yılındaki ekonomik kriz döneminde üretim ile perakendeyi tamamen ayırdıklarını vurgulayan Küçük, "Perakendeye odaklandık ve önümüze vizyon koyduk. Dedik ki 'Avrupa'nın 2023 yılında üç markasından biri olacağız.' İddialı bir vizyon. Tüm plan, altyapı ve teknolojimizi tamamen bu vizyona göre yaptık. Doğru lider, zamanlama, ürün, fiyat ve doğru lokasyon ile devam ettik. 'İyi giymek herkesin hakkı' misyonunu koyduk. 'Bir asgari ücretli vatandaşın da çocuklarını iyi gelirli bir ailenin şartlarına eşit olarak giydirmesi gerekiyor' dedik" diye konuştu.

Küçük, 2009'da başlayan global yolculuğun devamında bugün 28 ülkede faaliyet gösterdiklerine değinerek, yıl sonunda yurt dışında 300, Türkiye'de 450 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.