SİGARA ZAMMI TEMMUZ 2024: Sigaraya ilk zam geldi! En ucuz ve en pahalı sigara fiyatı ne kadar oldu?

Sigara fiyatlarına zam temmuz ayının gelmesiyle gündemde. 6 aylık yurt içi üretici fiyat artışının yüzde 19,49 olarak duyurulması sonrası ÖTV tutarlarında artış yapıldı. Birçok kalemde artış yaşanırken sigara fiyatlarına zam gelmeye başladı. Sigaraya 9-10 TL zam yapıldı. Zamlı sigara fiyatları sorgulanmaya başladı. Peki, zamlı sigara fiyatları kaç TL? En ucuz ve pahalı sigara ne kadar oldu?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sigara fiyatlarına ÖTV zammı gündemin ilk sıralarında. Sigaraya son dakika zam haberleri takip edilirken zamlı sigara fiyatları sosyal medyadan paylaşılmaya başladı. Güncellenen maktu ÖTV tutarları, her yıl 3 Ocak ve 3 Temmuz'da TÜİK verisinin ilanı saatinden kısa süre sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. 2024'ün 6 aylık (ocak-haziran) döneminde yurt içi üretici fiyat artışının yüzde 19,49 olarak gerçekleşti. Akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamulleri ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış yapıldı. ÖTV tutarlarının artırılması sonrası sigaradan ilk zam haberi geldi. 

Sigaraya ne kadar zam geldi?

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından sigara fiyatlarına 9 TL zam geldiğini duyurdu. Aybaş, bazı sigara gruplarına 10 TL zam yapıldığını açıkladı. Aybaş, "Sigaraya 9 TL zam geçişi oldu memlekete hayırlı uğurlu olsun. Bazı çeşitlerine 10 TL geldi" diye yazdı.

Zamlı sigara fiyatları ne kadar? İşte en ucuz ve en pahalı sigara

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından JTI sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar paylaşımında, "Ve sigara zammı başladı JTI gurubuna" ifadelerini kullandı. Temmuz ayındaki zamla birlikte grubun en pahalı sigarası 80 TL,  en ucuz sigarası ise 71 TL oldu.