Siemens Enterprise’ın adı Unify oldu toplantı masasını ortadan kaldıracak
Kurumsal çözüm tedarikçilerinden Siemens Enterprise Communications, adını değiştirerek Unify oldu. Şirket yeni adıyla birlikte yeni ürününü de piyasaya sunmaya hazırlanıyor
Sercan AKINCI
İSTANBUL - Kurumsal iletişim hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren Siemens Enterprise Communications, yaptıkları işi daha rahat anlatabilmek için adını Unify olarak değiştirdi. Bununla birlikte ‘Ansible Projesi’ adını verdikleri bir ürünü önümüzdeki yılın ortasında pazara sunacak olan şirket, 3 yıllık tasarım sürecinde 400 kişilik Ar-Ge ekibiyle çalışıyor. Siemens çok köklü bir geçmişi olduğu için herkeste çok farklı çağrışımlar uyandırdığını ifade eden Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Bunun içinde yer almak bir yandan çok büyük bir güç ve geleceğe yönelik büyük bir güvence olmakla birlikte, iş kendinizi daha iyi ifade etme noktasına geldiği zaman bir takım zorluklarla karşılaşabiliyorsunuz. Biraz ayrışmak, yaptığımız işi daha iyi anlatabilmek için isim değişikliği geldi” diyor.
Şirkette isim değişikliği olmasına rağmen hisse yapısında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Yeni ürünlerinin dünyada daha önce yapılmadığına dikkat çeken Tütüncüoğlu, amaçlarının kullanıcının uğraştığı detayları basite indirmek olduğunu belirtiyor. Ürünün ara yüz tasarımını Frog Dizayn isimli, şirket yapıyor. Ürünün 3 yıllık ve 400 kişilik Ar- Ge ekibinin çalışmasıyla ortaya çıktığını anlatan EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi Kanal Satış Yöneticiliği’ne atanan Ahmet Gül, ürünle ilgili şu bilgileri veriyor:
“Bu ürün tasarlanırken kullanıcılar bir araya getiriliyorlar, orada ayna arkasında Frog Dizayn çalışanları oturuyorlar ve not tutuyorlar. Diyorlar ki şunu yap, sonra kullanıcılar doğru yere bakıyorlar mı, talimatı çabuk gerçekleştirebiliyorlar mı diye inceliyorlar. Buna göre değişiklikler yapılıyor ve tekrar inceliyorlar. Ürün bugün bile son halinde değil. Basitliğe ulaşılmaya çalışılıyor. Ürünler normalde çıktıktan sonra update olur, burada ise ürün çıkmadan önce tüm tasarımı yapılıyor.”
Bu ürünle toplantı masalarının ortadan kalkacağını belirten Erda Tütüncüoğlu, “Bir metnin üzerinde 2 kişinin çalıştığını düşünün. Aynı ya da farklı yapılarda çalışmaları da sorun değil. Bu ürünle bulunulan ara yüz terk edilmeden aynı doküman üzerinde birlikte çalışılabilecek. Ürünle birlikte daha önce birlikte yaptıkları tüm işlemleri görebilecekler. Birisi yurtdışından bu sistem üzerinden aradığında ya da arandığında ekranda fotoğraf, numara, ülke, şehir, hava durumu ve yerel saat görünüyor. Bu onunla olan iletişimi görüşme başlamadan üst seviyeye çıkarıyor. Bununla karşı karşıya gibi bir moda sokuyor” diye konuşuyor.
İSO 500’dekileri hedefe aldılar
Ürün için şu anda belli bir fiyat aralığı belirlenmemiş. Fakat kullandıkça öde ve satın alma gibi 2 farklı seçenekte piyasaya sunulması planlanıyor. Unify’ın Türkiye’deki hedefi ise sadece Ansible Projesi’ne bağlı değil. Önümüzdeki yıl bazı müşterileriyle bu ürünü tanıştırmak istediklerini fakat daha geniş bir kitleye ulaşmak istediklerini belirtiyor Erda Tütüncüoğlu. Türkiye’deki iletişim ofislerinin faaliyete geçmesiyle yurtiçinde önemli bir ivme kazandıklarının altını çizen Tütüncüoğlu, “Mevcut ürünleri kullanan müşterileri destekleyerek güncel bir noktaya getirmek istiyoruz. Bir de ürünlerimizin bulunmadığı noktalarda da yaygınlaşarak büyümeyi sağlamayı istiyoruz. Ürünlerimiz için Türkiye çok sağlıklı ölçüm yapılabilen bir pazar değil. Fortune 500’ün yüzde 75’ine hitap eden bir şirketiz. Türkiye’de de İSO 500 listesinin ciddi bir kısmını müşteri listemize katmamız gerekiyor” ifadelerini kullanıyor.