'Risk alırken yönetilip yönetilemediğine bakılmalı'

'İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri' konulu panel DÜNYA gazetesi ve Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde Diyarbakır'dan gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHİR SOLMAZ / DİYARBAKIR 

Diyarbakır TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) AB Bilgi Merkezi ile AB Türkiye Delegasyonu işbirliğinde, 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde fotoğraf sergisi açıldı ve "İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri" konulu panel düzenlendi. DTSO Başkan Yardımcısı Mesut Altın, panelin DÜNYA gazetesi ve Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirdiklerini belirterek, ihracat yapmanın, riski dağıtmak anlamına geldiğini dile getirdi. 

DTSO Yönetim Kurulu üyesi Hüsnü Pervane moderatörlüğünde gerçekleşen panelde konuşan DÜNYA Gazetesi yazarı Şefik Ergönül, ihracatçı işletmelerin risk analizi yapmaları gerektiğini vurguladı. Ergönül, “Ticarette mutlaka risk vardır. Riskin yönetilip yönetilemediğine bakmak gerekli. Yani yönetebileceğimiz riskleri almamız gerekli. Aksi takdirde iç piyasalardan daha kötü ve sert kırılmalara maruz kalabiliriz” diye konuştu. 

'Bilgiyi kullanmak gerekli' 

DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, dünya ve ülke ekonomisinin durumuna değinerek, “Gerçek gündemlere ihtiyacımız var. Bilgi çok önemli, bilgiyi kullanmak gerekli” dedi. Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zincirkıran ise Diyarbakır'da sanayi işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri konusuna değindi. GAİB uzmanı Ahmet Buldum da ihracat ve fuar destekleri konusunda bilgi verdi.