PIMCO üst düzey yöneticisinden Türkiye analizi: 'Hala olumlu bakıyoruz'

ABD merkezli tahvil devi PIMCO üst düzey yöneticisi Pramol Dhawan, Türk varlıklarına hala olumlu baktıklarını açıkladı. Dhawan, yüksek enflasyon endişeleri nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yakın vadede sıkı bir politika duruşunu sürdürmesini beklediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'li tahvil devi PIMCO'nun Genel Müdürü ve Gelişmekte Olan Piyasalar Başkanı Pramol Dhawan, İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisi hakkındaki analizinde Dhawan, Türk yetkililerin cari açığı azaltmaya ve döviz rezervi oluşturmaya yardımcı olan adımlar attığı değerlendirmesinde bulundu.

"Türk varlıkları konusunda yapıcı bir duruş sergilemeye devam ediyoruz" ifadesinde bulunan Dhawan, "(Türkiye'de) Yüksek enflasyona ilişkin endişeler göz önüne alındığında sıkı para politikasının yakın vadede devam etmesi bekleniyor" dedi.

Dhawan, "Maliye Bakanlığı, birçok makro ihtiyati tedbirle aktarım mekanizmasını iyileştirmeye çalışıyor. Bu politikalar dış kırılganlıklar üzerindeki etkilerini göstermeye başladı. Cari açık azalıyor ve merkez bankası rezerv biriktirmeye devam ediyor" sözlerini ifadesine ekledi.

Türkiye'de dolardan uzaklaşmanın devam ettiğini belirten Dhawan, kur korumalı mevduatların kademeli olarak azaltıldığına değindi.

Dhawan, PIMCO'nun son aylarda yerel para birimi cinsinden varlıklar satın aldığını, bunun da yabancıların büyük gelişmekte olan piyasa ekonomisinden yıllarca kaçmasının ardından Türkiye'ye yönelik ilk yabancı ilgi dalgasının bir parçası olduğunu söyledi.