Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tapusunu aldı

Batman'ın merkezine bağlı Oymataş köyünde, Oymataş Gıda İhtisas OSB kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında adı geçen OSB'nin kurulacağı 3 bin 180 dönümlük alanın tapu teslim töreni yapıldı. Törende söz alan Vali Ekrem Canalp, "602 yatırımcımız şu anda yatırım yapmak için bizden yer bekliyor" dedi.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Batman'daki özel bir okulun konferans salonunda düzenlenen tapu teslim töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, ilin TRC 6 bölgesinde yer aldığını ve devlet teşviklerinin en fazla olduğu iller arasında bulunduğunu belirtti. Bu nedenle kente yatırım taleplerinin de çok olduğuna işaret ederek, gerekli altyapı ve parsellerin hazırlanması durumunda yatırımcı için hiçbir problemin kalmayacağını kaydetti.

Vali Canalp'in konuşmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Batman OSB'ye devredilen arazinin tapusunu Batman OSB Mütevelli Heyeti'ne teslim etti.

"Yatırım için bizden yer bekliyorlar"

Konuşmasında kente yatırımcı ilgisine değinen Canalp,  "Her hafta yatırım için randevu talep eden bir yatırımcı geliyor. Bazıları Batmanlı, birçoğu da Batmanlı değil. Yatırımcılar bizden yer istiyor. 602 yatırımcımız şu anda yatırım yapmak için bizden yer bekliyor. Yatırımlar başladığında göreceksiniz ilerleyen süreçte 602 olan rakam binleri geçecektir. Bunu yaptığımız zaman da Batman, inşallah önümüzdeki zaman içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en fazla yatırımcı çeken, yatırım yapılan, en fazla kişinin istihdam edildiği yer ve en güçlü ekonomisi haline gelecektir" dedi.