KOBİ'ler fuarlarla yurt dışına açılacak

Doğu Marmara ABİGEM, MARKA ve bölge odaları hedef pazarları göz önünde bulundurarak 2012 yurt dışı ziyaret programı hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bu yıl Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'da 8 önemli fuar, saha ziyaretleri ve yerel odalarla yapılan görüşmelerle işbirliklerini artırıp, firmalara maksimum fayda sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
 
Zeytinoğlu, KSO'da düzenlediği basın toplantısında, Doğu Marmara ABİGEM, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve bölge odalarının işbirliğiyle hedef pazarlar göz önünde bulundurularak 2012 yurt dışı ziyaret programının hazırlandığını bildirdi.
 
Program kapsamında, Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'nın önemli fuarlarının ziyaret edilmesinin planladığını belirten Zeytinoğlu, fuarların yurt dışına açılmak isteyen firmalar için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
 
Zeytinoğlu, şöyle konuştu:
''Bu yıl Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'da 8 önemli fuar, saha ziyaretleri ve yerel odalarla yapılan görüşmelerle işbirliklerini artırıp, firmalarımıza maksimum fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Yurt dışı ziyaret programı kapsamında, firmaların ihracat faaliyetlerini destekleyici en az bin iş görüşmesi yapılması hedeflenmektedir. Ayrıca bu fuarlarda, ülke tanıtımını yapmak ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını aktarmak için MARKA, ülke tanıtım stantları açacak''
 
Zeytinoğlu, ilk fuar organizasyonunun 23-27 Nisan'da Almanya'da düzenlenen Hannover Messe Fuarı olduğunu, ardından sırasıyla Türkiye, Almanya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fas ve yeniden Türkiye'de çeşitli alanlarda fuarlar ve iş görüşmelerine katılacaklarını sözlerine ekledi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir