Girişimcilere TÜBİTAK yolunda büyük destek
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi çatısı altında yer alan Girişim Fabrikası'nın yürüttüğü, girişimcilerin TÜBİTAK "1512 Sermaye Desteği"ne hazırlandıkları BİGG Hızlandırma Programı'nın ikincisi başlıyor.
Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası, TÜBİTAK'ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı'nın uygulayıcı kuruluşlarından biri olarak, bu yıl da girişimcileri TÜBİTAK'a hazırlıyor. TÜBİTAK'ın bu programından yararlanmak isteyen girişimcilerin ilk aşamada 30 Nisan 2016 tarihine kadar www.girisimfabrikasi.com/bigg adresine başvurularını yapmaları gerekiyor. Geçtiğimiz programda, katılımcı projelerin yüzde 70'inin TÜBİTAK 1512 Sermaye Desteği almasıyla önemli bir başarı kaydedildi.
Bugüne kadar önemli girişim fikirlerinin hayat bulmasına destek veren Girişim Fabrikası'nın bilgi birikimi ve uzmanlığıyla yapılan BİGG-Bireysel Genç Girişimci Hızlandırma Programı'nın geçtiğimiz yıl ilki büyük bir başarıyla gerçekleştirilerek, programa katılan projelerin yüzde 70'i TÜBİTAK 1512 Sermaye Desteği almaya hak kazanmıştı. Bu yıl da TÜBİTAK'ın vereceği 150 bin TL hibeden yararlanmak isteyen girişimcilerin ilk aşamada 30 Nisan 2016 tarihine kadar Girişim Fabrikası'na başvurularını yapmaları gerekiyor. Girişim Fabrikası olarak BİGG-Bireysel Genç Girişimci Programı'na başvuracak girişimcilere 5 hafta sürecek mentorluk ve eğitim odaklı İş Modeli yazım desteği sunulacak. Programda başarılı bulunan girişimciler ikinci aşama için hibe almaya aday olarak TÜBİTAK'a yönlendirilecek.
Mayıs ayında başlayacak eğitim programı mesai saatleri sonrası Girişim Fabrikası'nın İstanbul Sanayi Mahallesi'ndeki ofisinde gerçekleştirilecek. Hibe desteğini alan girişimler aynı zamanda Girişim Fabrikası'nın sağladığı ofis alanı, mentorluk, network, yatırımcı ve kurumsal şirketlere ulaşılması gibi tüm desteklere de erişecekler.
İhsan Elgin: Yoğun bir ilgi bekliyoruz
Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, geçen yıl programa katılan projelerin başarılarından dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, bu yıl da başvurulara yoğun bir ilgi beklediklerini söyledi.
Elgin, şu açıklamayı yaptı: "TÜBİTAK gibi Türkiye'nin en köklü ve değerli kurumlarından birinin girişimcilere verdiği hibe programının uygulayıcısı olarak gösterdiğimiz başarı ışığında bu yıl da geriye sayımı başlattık. Başvuruların tamamlanmasından sonra seçilen projelerle iki farklı dönemde eğitimler gerçekleştirdik. Üç hafta boyunca verdiğimiz eğitimler teknolojinin doğrulanması ve iş fikrinin ticarileştirilmesi ile başlayarak hukuk, finans ve patent oturumları, iş planı yazım eğitimi, mentor ve yatırımcı görüşmeleri ile devam etti. Eğitimler tamamlandıktan sonra projeler Girişim Fabrikası mentorları ve son olarak Yürütme Kurulu tarafından iki aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Kurul tarafından seçilen projeler ikinci aşamaya geçmeye ve TÜBİTAK 1512 desteğine başvurmaya uygun bulundu. Başvuru tarihine kadar geçen süreçte bu ekiplerle iş planı yazım sürecinde birebir çalıştık. Gönderdiğimiz projelerin %70'i TÜBİTAK 1512 Sermaye Desteği almaya hak kazandı. Uygulayıcı kuruluşların ortalama kabul oranı yüzde 50'lerdeyken biz yüzde 70 oranında kabul oranına sahibiz."
En önemli kazanımlarından birisinin de girişimcilerin 'ürün geliştirme odaklı' olmaktan 'iş geliştirme odaklı' olma yolunda hızlı bir değişim sürecine girmeleri olan programa girerek, TÜBİTAK'ın bu desteğinden yararlanmak isteyen girişimciler 30 Nisan 2016 tarihine kadar www.girisimfabrikasi.com/bigg adresine başvurularını yapabilirler. Programla ilgili her türlü soru Girişim Fabrikası'na [email protected] e-posta adresinden ulaştırılabilir.