Fed'in faiz kararı ne olacak? Prof. Dr. Hakan Kara'dan dikkat çeken mesaj: Tarihi bir akşam olacak!

Fed bünyesinde faaliyet gösteren Federal Açık Piyasa Komitesi bu akşam TSİ 21.00’de faiz kararını açıklayacak. ABD’de faiz 23 yılın en yüksek seviyesi olan 5,25-5,50 aralığında tutuluyor. Fed’i bugün faiz indirimine başlaması neredeyse kesin. Beklenti ise 25 ya da 50 puan. Prof. Dr. Hakan Kara, "piyasaların uzun süreden bu yana ilk kez Fed yetkililerinin vermediği bir sinyali fiyatladığını" belirterek "Tarihi bir akşam olacak" değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed) bugün Türkiye saati ile 21.00’de faiz kararını açıklayacak. Fed’in faizi düşürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fakat faiz indiriminin kaç puan olacağı piyasaların yanıtını merakla beklediği bir soru. 

CME Group’un FedWatch aracına göre; geçen hafta 50 baz puanlık indirimin gerçekleşme olasılığı yüzde 50’nin altındaydı. Fakat bu oran saat 11.20 itibarıyla yüzde 61 seviyesinde. 25 puanlık indirim ihtimali ise yüzde 39.

İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, Fed’in faiz kararına çok kısa bir süre kalırken sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yorum yaptı.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, 50 baz puanlık indirimin yüzde 63’e yükseldiği grafiği paylaşarak, “Uzun süreden beri ilk kez piyasa Fed yetkililerinin vermediği bir sinyali fiyatlıyor” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kara, Fed kararına ilişkin “Tarihi bir akşam olacak” dedi.