Fed'in faiz artışı baskı yaratmaz

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD'de martta bir faiz artışının halihazırda fiyatlanmış olduğunu, piyasada ekstra bir dalgalanma yaratmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fed'in mart ayında olası bir faiz artırımına gitmesinin piyasalar üzerinde ekstra bir baskı oluşturmayacağını belirtti.

A Haber'de gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Canikli, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayındaki olası faiz artırım kararı için, "Piyasalar Fed'in faiz artırımını yüzde 80 oranında satın aldı; ilave bir dalgalanmaya yol açmaz" dedi. Canikli, "Merkez Bankamız tüm bu gelişmeleri dikkate alarak hareket edecektir. Merkez Bankası ile ilgili herhangi bir yönlendirmemiz olamaz. Para Politikası konusunda Merkez Bankası özerktir." ifadelerini kullandı.

Türkiye dip noktayı gördü ve çıkış başladı

Son dönemde alınan tedbirlerle talepte canlanma olduğunu vurgulayan Canikli, "Türkiye dip noktayı gördü ve çıkış başladı; derecelendirme kuruluşları en olumsuz değerlendirmeleri yaptıkları için onlardan kaynaklanan yeni bir dalgalanmayı para piyasalarında yaşamayacağız. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon rakamlarındaki düşüşü göreceğiz." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir