Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! En düşük emekli maaşı için rakam ve tarih verildi

Emekliye ek zamda son dakika kulis bilgisi geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zam oranı 24,73 olarak duyurulması sonrası gözler emekliye verilecek ek zamma çevrildi. En düşük emekli maaşındaki artış için yeni tarih verildi. Vergi düzenlemeleri içeren yasa teklifi yarın Meclis’e sunulacak. En düşük emekli maaşına zammın yarın AK Parti Grup Başkanı'nın yapacağı açıklamayla netleşmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milyonlarca emeklinin maaş zam oranı 6 aylık enflasyon farkına göre netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranı 24,73 olarak netleşti. Memur emeklilerinin ise toplu sözleşme hesabı ve enflasyon farkıyla beraber alacağı zam oranı 19.31 oldu. Kök maaşı 8 bin lira altında olanların maaşı zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı.

Şimdi ise gözler emekliye ek zam düzenlemesindeki gelişmelere çevrildi. En düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in yapacağı açıklamalarla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Emekli ek zammı için tarih verildi

Emekliye ek zammın Kabine toplantısı sonrası açıklanması bekleniyordu. NTV canlı yayınında aktarılan kulis bilgisine göre, en düşük emekli maaşı yarın AK Parti Meclis Grubu tarafından açıklanacak. Vergi düzenlemelerini içeren yasa teklifi yarın TBMM'ye sunulacak. AK Parti Grup Başkanı Güler'in söz konusu yasa teklifini açıklarken emekli maaşlarına ilişkin kararı da duyuracağı aktarıldı.

En düşük emekli maaşına zam ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı sorgulanırken kapsamlı çalışmalar neticesinde 12 bin TL ön plana çıktı. 3 milyon 200 bin kişiye Hazine tarafından destek ödemesi yapılmış olacak. En düşük emekli maaşına yapılacak ek zamla oluşacak maliyet 40 milyon liranın altında kalacak. Bu maliyetin karşılanması şartıyla ek zamma onay verildi. Ancak bu ek maliyeti karşılamak için vatandaşa yeni bir yük getirecek düzenleme yapılmayacak. Bu maliyet, özellikle prim borçlarının tahsili için atılacak yeni adımlarla karşılanacak.

AK Parti'den yeni emekli maaşı açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık" ifadesini kullandı.

Analizler sonucu ortaya bazı rakamların çıktığını belirten Güler, "Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz" dedi.