Ekonomide gözler Merkez Bankası'nda: 3. Enflasyon Raporu bugün açıklanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın 3'üncü Enflasyon Raporu'nu bugün kamuoyuyla paylaşacak. Rapor ile birlikte yıl sonu enflasyon tahminleri belli olacak. Fiziksel ortamda gerçekleştirilecek toplantı TCMB'nin internet sitesi üzerinden ve bankanın X sosyal medya platformu ile YouTube hesaplarından canlı yayınlanacak.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomide gözler bir yandan gerileme sürecine giren enflasyonla mücadele adımlarına, diğer yandan nisan-haziran dönemi büyüme verilerine odaklandı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3. Enflasyon Raporu'nun sunumunu Ankara'da yapacak. Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2024-III'ün tanıtımı amacıyla bugün saat 10.30'da TCMB İdare Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Toplantı canlı yayınlanacak

Fiziksel ortamda gerçekleştirilecek toplantı TCMB'nin internet sitesi üzerinden ve bankanın X sosyal medya platformu ile YouTube hesaplarından canlı yayınlanacak.

2 puan yukarı güncellemişti

Bankanın yıl sonu ve gelecek 2 yıla ilişkin enflasyon tahminleri kamuoyuna açıklanacak. Sunumda küresel ekonomideki görünüm, iktisadi koşullar ve enflasyon gelişmeleri de ele alınacak. Ardından orta vadeli öngörüler paylaşılacak.

Merkez Bankası, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan artışla yüzde 38'e güncelledi.

2025 ve 2026 tahminleri sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde korundu. Yılın son enflasyon raporu ise 31 Ekim'de açıklanacak.