Deutsche Bank'tan sonra Vanguard'dan da TL cinsi tahvil tavsiyesi

Merkez Bankası'nın bir süredir faizleri yüksek tutması, yabancıların TL cinsi varlıklara ilgisini canlı tutmaya devam ediyor. Deutsche Bank'ın ardından dünyanın en büyük ikinci varlık yönetim şirketi Vanguard da TL cinsi tahvillerde iyi bir dönem gördüklerini kaydetti.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ortodoks ekonomi politikalarına dönülmesinin ardından başlayan yüksek faiz dönemi devam ediyor. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de tutmaya devam etmesi, yabancıların Türkiye'deki faize gelmesine neden oldu. Bazı uluslarlarası kurumlar TL cinsi varlıklardan potansiyel gördüklerini açıklamaya başladı.

Vanguard Gelişmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelir Küresel Eş Başkanı Nick Eisinger, Türk varlıklarını uzun vade için takip etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Uzun vadeli yerel para cinsinden pozisyonları izlediklerini dile getiren Eisinger, "Şimdi TL pozisyonlarını tamamlayabilecek yerel tahvillerde iyi bir performans dönemi görüyoruz. Enflasyon artık zirveye ulaştı ve düşmeye başlamalı. Bu da özellikle 5 yıllık vade için tüm TL cinsi tahvil eğrisini etkileyecek." diye konuştu.

'Cazip giriş seviyeleri var'

Vanguard, ocak ayında, TL cinsinden devlet tahvilleriyle yeniden ilgilenmeye karar verdiklerini açıklamıştı.

Deutsche Bank ekonomistlerinin de dün yayımlanan "Türkiye sabit getirisi: şimdi ya da asla" başlıklı araştırma notunda da Türkiye'nin marttaki faiz artışından bu yana Türk lirasının "açık ara farkla en iyi performans gösteren küresel para birimi" olduğu ifade edilmişti.

Şu ana kadar kısa vadeli tahvillerin güçlü bir ralli yaptığı belirtilen notta, "Bunun sadece bir başlangıç olduğuna ve yerel tahvillerin halen son derece cazip giriş seviyeleri sunduğuna inanıyoruz." denilmişti.

Geçen hafta İsviçreli varlık yönetim şirketi Pictet Asset Management de Türk tahvillerine ve liraya yönelik yatırımcı desteğinin artmasıyla uzun vadeli lira tahvilleri almaya başladığını açıklamıştı.