Çiftçiler gününe özel kredi

TEB, 14 Mayıs Çiftçiler Günü için 1 Haziran'a kadar indirimli tarımsal işletme ve yatırım kredisi kullandıracağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle özel bir kampanya hazırladı. TEB'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Haziran'a kadar TEB şubelerine uğrayan çiftçilerin, yüzde 40'a varan indirimlerle tarımsal işletme ve yatırım kredilerinden yararlanabilecekleri bildirildi. Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm işletme ve yatırım kredilerinde geçerli olan söz konusu indirim ile çiftçilerin, ihtiyaçlarına uygun kredileri uygun faiz oranları ile kullanabilecekleri ifade edilen açıklamada TEB'in, tarım kredilerinde ürün gamı en zengin özel banka olarak öne çıktığı ve traktör kredilerinde 72 ay vadeyi ilk uygulayan banka olduğu kaydedildi. Açıklamada TEB'in, traktör kredisinin yanı sıra hasat, besicilik, süt hayvancılığı, tavukçuluk, balıkçılık, arıcılık, sözleşmeli tarım, organik tarım, seracılık, tarımsal ekipman, sulama, çiftlik/barınak yapım ve tadilat kredileri de sunduğu belirtildi.

"Çiftçilerle birlikte büyümeyi hedefliyoruz"

Tüm çiftçileri 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'ne özel hazırlanan bu indirim fırsatından yararlanmaya davet eden TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, "TEB olarak, Türkiye ekonomisinin dinamosu olan tarım sektörüne değer katmayı misyon edindik ve bu kapsamda çalışmalarımızı geliştirerek sürdürüyoruz. Bu misyonun verdiği sorumlulukla Anadolu'yu karış karış gezerek çiftçilerimize daha iyi hizmet sunmanın yollarını arıyoruz, onlarla birlikte büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

Tarım alanında Türkiye'nin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artıracak eğitimler sağladıklarını, çiftçilerle bire bir görüşerek potansiyellerini ortaya çıkardıklarını anlatan Boz, "TEB olarak, çiftçilerimizin gelir ve gider dengesini gözeten bir kredi ve fiyatlama politikası uyguluyoruz. Bu kampanya artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilerimizin faiz yükünü daha da azaltacaktır. Bu kampanya ile bir bakıma kendi sübvansiyonumuzu kendi kaynaklarımızla sağlamış oluyoruz. Artan şube ağımız ve uzman kadromuzla tarım bankacılığı kapsamındaki ürün ve hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir