Bu hastane dünyada ilk kez Türkiye'de kurulacak

Dünyanın ilk saç ekim hastanesi İzmit-Kartepe-Yuvacık'ta kurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Kenan Acıkök, Türkiye'nin sağlık turizminde ve özellikle saç ekiminde büyük potansiyele sahip olduğunu, dünyanın ilk saç ekim hastanesini kuracaklarını bildirdi.
 
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Acıkök, saç ekiminin Türkiye'de çok ciddi bir şekilde yapıldığını belirterek, gelen hasta yoğunluğuna cevap veremediklerini, Türkiye'nin sağlık turizmindeki potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini kaydetti.
 
Ülkeye her yıl 100 bin civarında sağlık turistinin geldiğini ifade eden Acıkök, 2008'de Türkiye'ye sağlık alanında gelen turist sayısı 74 bin iken bu sayının 2010'da 110 bine yükseldiğini ve bu sektörün değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Acıkök, geçen yıl 350 hastaya hizmet vererek 3 milyon avro ciro yaptıklarına da değinerek, bu yıl hedeflerinin 5 milyon avro ciro yapmak olduğunu ifade etti.
 
İlerleyen yıllarda saç ekiminin daha fazla önem kazanacağını ve saçları dökülenlerin büyük kısmının saç ekimi işlemini yaptıracağını dile getiren Acıkök, şöyle devam etti:
"Gelişmelere bakarak sağlık turizminde hedefimizi büyüttük. Dünyanın ilk saç ekim hastanesini doğayla iç içe kuracağız. İzmit-Kartepe-Yuvacık'ta olacak bu hastane. Hastaneyi önümüzdeki 10 yıllık süreçte kurmayı planlıyorduk ancak Türkiye'nin sağlık turizminde atağa kalkmasının yanı sıra bizim yapmış olduğumuz kampanyalar büyük ses getirdi. Bu sebeple özellikle de 'Yabancı Hastaya Bungalovda Bedava Tatil' kampanyasıyla talebe yetişemez olduk. 40 kişilik ekibimizi bu yıl itibarıyla ilk etapta 80'e çıkarmayı hedefliyoruz. 10 yıl sonra düşündüğümüz saç ekim hastanesi projesini de erkene almak zorunda kaldık. Çalışmalarımıza başladık ve 2013 sonuna kadar bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Dünyanın ilk saç ekim hastanesini kurduktan sonra 10 yıl içinde sadece saç ekiminden ülkemize yıllık 100 milyon avro döviz kazandırmayı hedefliyoruz."
 
En büyük tehdit merdiven altı
Büyük potansiyele sahip sağlık turizminde ihmallerin de bulunduğunu aktaran Acıkök, bu ihmallerin her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de bulunduğunu ve bu işi yapan bazı kimselerin sırf para amacıyla ülke itibarına ve ekonomisine zarar verdiğini dile getirdi.
Kenan Acıkök, "Saç ekiminde en büyük tehdit 'merdiven altı' yerler. Halbuki bizim müşterilerimizden yüzde 70'ini yabancılar oluşturuyor ve çok beğeniyorlar" diye konuştu.
Acıkök, termal kaynaklarıyla tanınan Türkiye'de, son dönemde medikal turizm başlığının yeni bir kavram ve çalışma alanı olduğunu, medikal turistlerin tedavi alanlarının yüzde 80'ini göz, beyin cerrahisi, ortopedi, diş tedavisi ve kardiyolojinin oluşturduğunu anlatarak, Türkiye'nin dünya sağlık turizminin yüzde 5'ini elinde bulundurduğunu belirtti.
 
Sağlık turisti 5 kat daha fazla para harcıyor
Sağlık turizminin doğa, tarih veya kültür turizmi kadar yaygın olmadığını ifade eden Acıkök, şunları söyledi:
"Dolayısıyla gelen turistlerin ne kadarının sağlık hizmeti almak için geldiği konusunda net bir rakam verilemiyor. Ancak gezi ve tatil için gelen turistin ortalama kişi başına 600-800 dolar gelir bırakmasına karşın, sağlık turistlerinin bu rakamın 5 katına varan harcama yaptığına dikkat çekiliyor. ABD, Balkan ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri'ne göre Türkiye'de sağlık hizmetleri fiyatlarının neredeyse üçte bir oranında düşük olması, yabancıları tedavi için Türkiye'ye çeken etmenlerden. Dünyanın her yerinden saç ekimi için bize hasta geliyor. İngiltere'de 15 bin avroya bu işlemi yapılırken, Türkiye'de yaptığımız kampanya sayesinde hem tatil yapıyorlar, hem bu fiyatın beşte birine sadece bir günde gerçek saçına kavuşuyor, hem de ayrı ayrı seanslarda değil de tek seansta bu işlemi yaptırıyorlar."
 
Bu konularda ilginizi çekebilir