Bilkent Şehir Hastanesi'nin temeli atıldı
2016'da hizmete girecek olan 3 bin 660 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'nin temel atma töreni Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.
ANKARA - Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) modelli entegre sağlık kampüsleri projesi kapsamındaki 3660 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'nin Nisan 2016'da hizmete girmesi hedefleniyor. Yapım ve işletmesini özel sektörün gerçekleştireceği, tıbbi hizmetleri verecek kamunun 25 yıllığına kiracı konumunda olacağı hastanenin temel atma töreni bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.
Dünyanın en büyük hastane projesi olduğu belirtilen Hastane; 1.2 milyon m2 arsa üzerinde kurulacak. Hastane; bölge hastane, kalp-damar hastalıkları hastanesi, ortopedi ve nörolojik bilimler hastanesi, onkoloji hastanesi, kadın-doğum hastanesi, çocuk hastanesi, rehabilitasyon hastanesi, psikiyatri hastanesi ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere dokuz dal hastanesini içeren toplam 3660 yatak kapasitesine ve yüklenicinin işleteceği otel, konferans salonu, kafeteryalar gibi sosyal alanlara sahip olacak.
Kamu, projenin yüklenicisi İÇ İçtaş-Dia Holding OGG'ye yıllık 213 milyon lira tesis kirası ve 27 milyon lira zorunlu hizmet bedeli ödeyecek.
Halen 14 ilde 15'i şehir hastanesi olmak üzere 20 entegre sağlık kampüsü projesi devam ediyor.
Sektör yetkilileri, devam eden ve eklenecek projelerlesektörde yatırım büyüklüğünün 1.5-2 yıl içinde yaklaşık 15-20 milyar euroya ulaşmasını bekliyor. Yapım aşamasında 4, sözleşme aşamasında 9, nihai teklif aşamasında 3, teklif süreci aşamasında 1, ön yeterlilik ihalesi yapılan 1 ve ön yeterlilik ilanına çıkılan 2 hastane bulunuyor.
Bilkent Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi'nin ardından temeli atılan ikinci hastane oldu.