BDDK'dan Bank Asya'ya izin çıktı

BDDK, Asya Katılım Bankası'nın, ortaklık ve iştiraklerine bilgi teknolojilerinde destek ve danışmanlık hizmeti vermesine izin verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Asya Katılım Bankası'nın yurt içinde ve yurt dışında kurulu bağlı ortaklık ve iştiraklerine bilgi teknolojileri konularında destek ve danışmanlık hizmeti vermesine izin verdi. BDDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla, Asya Katılım Bankası AŞ'ye, yurt içinde ve yurt dışında kurulu bağlı ortaklık ve iştiraklerine, bilgi teknolojileri konularında destek, danışmanlık hizmeti verilmesi, hukuk, vergi ve yasal danışmanlık alanında, sadece görüş vermek, tek tip sözleşme hazırlanmasına yardımcı olmak ve sair amaçla müşavirlik, danışmanlık hizmeti sunulması konusunda izin verildi. BDDK ayrıca, bankaya hizmet verilecek şirketlerin bünyesinde uygun hizmet birimlerinin kurulması ve şirketlerin risk yönetimi faaliyetlerinin planlanması ve uygulanmasının fiilen banka tarafından yerine getirilmemesi kaydıyla, iç denetim, iç kontrol ve risk yönetimi konularına ilişkin destek, danışmanlık hizmeti sağlanması hususlarında izin verilmesine de karar verdi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir