BankPozitif yöneticisi Erkan Kork'tan Moody’s yorumu: Not artış trendi devam edecek

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesini değerlendirdi. Kork, not artış trendinin devam edeceği kanaatinde olduğunu belirtirken, yıl sonuna doğru yabancı yatırımların artacağını öngördü.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notu kararını açıkladı. Kredi notu B3'ten B1'e çıkarılırken, kredi notu görünümü 'pozitif' olarak korundu. Moody’s, Türkiye'ye yönelik yorumunda enflasyondaki iyileşmeye dikkat çekti.

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, kredi notu artışını değerlendirdi. Kork, disiplinle uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi: ”Türkiye’deki siyasi istikrar, güven ortamı ama bununla beraber uygulanan doğru ekonomi politikalarının sonucunda bu karar alınmıştır. Önceki açıklamamızda not artışının hangi seviyede olacağını bildirmiştik. Zaten küresel piyasaların ve finans kuruluşlarının programa olan güveni aşikâr. Programın çıktılarını güçlü bir şekilde hissetmeye başladık. Bu süreçte ülkemiz gri listeden çıkma başarısı da elde etti. Not artış trendinin devam edeceği kanaatindeyim. Özellikle sonbahar aylarında not artışları arka arkaya gelecektir. Not artırımı sermaye girişini hızlandırır. Sermaye girişinin olduğu ortamda ne kur, ne enflasyon ne de cari açık problemi kalır.” 

'Yatırımların yıl sonuna kadar ivmelenmesini bekliyorum'

Kork, bundan sonra gerek doğrudan yatırım gerek portföy yatırımı anlamında daha büyük yatırımlar beklediklerini kaydederek, ”Yabancı sermaye Türkiye’ye ciddi anlamda teveccüh gösteriyor. Uluslararası doğrudan yatırımların yıl sonuna kadar ivmelenmesini bekliyorum. Kuşkusuz bu gelişmeler bir tesadüf değil; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetiminin yoğun çabalarıyla izlenen basiretli, gerçekçi ve tutarlı politikaların kararlılıkla uygulanmasının bir sonucudur. Türkiye'nin kredi notunun bu seviyeye ulaşmasının sadece kamunun değil, özel sektör kuruluşlarının da finansmana erişimini olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bu not, Hazine'mizin ve şirketlerimizin borçlanma yükünü azaltacak ve ülkemizin uzun vadeli büyümesine olumlu katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.