Bakan Şimşek'ten milyonları ilgilendiren imza: Maaş zam oranı kesinleşti! Farklar ne zaman ödenecek?

Milyonların takip ettiği emekli ve memur maaş zammında son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emekli maaş zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı. Buna göre kıdem tazminatı tavanı ve bedelli askerlik ücreti netleşti. Peki, memur maaş farkı ne zaman yatacak?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emekli ve memur maaş zamlarının belli olmasının ardından milyonları ilgilendiren imza geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladığı bildirildi.

Hürriyet'in haberine göre, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 oranında zam yapılması kesinleşti.

Kıdem tazminatı tavanı ve bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı tavanı 41 bin 828 lira 42 kuruş oldu. Aylık katsayı ise 0.907796 olarak belirlendi. Böylece bedelli askerlik ücreti ise 217 bin 871 lira 4 kuruş oldu.

Memur maaş farkları ne zaman yatacak?

Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ayın 15'inden sonra yatmasından dolayı 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarlarının hesaplanıp yatırılması konusunda da karar alındı.