Bakan Bayraktar açıkladı! Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,1 milyon metreküp üretim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2025'in ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretileceğini açıkladı. Üretim kapasitesinin 4 milyon hanenin ihtiyacına cevap vereceğini söyleyen Bayraktar, yenilenebilir enerjide de hedef yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Enerji Dönüşümü Yenilenebilir Enerji 2035" başlıklı basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

'Sakarya'da günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretilecek'

Bakan Bayraktar, 2025'in ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretileceğini ve bunun 4 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Reaktörler için yeni düzenleme geliyor

Bakan Bayraktar enerji alanında yapılacak reformlara ilişkin, "Önümüzdeki dönemde ısı kanunu, jeotermal kanunu, küçük modüler reaktörler için kanuni düzenleme altyapısı hedefimiz var" diye konuştu.

Bayraktar ayrıca EİAŞ, BOTAŞ, EÜAŞ gibi kamu enerji şirketlerini çok daha esnek ve atak hale getirmeleri gerektiğini belirterek, "Bu şirketleri bölgesel şampiyonlar haline getirmek istiyoruz" dedi.

Yenilenebilir enerjide 4 kat artış hedefi

Eylül ayı itibarıyla yenilenebilir enerjinin toplam elektrik gücü içindeki payının yüzde 59'a ulaştığını ifade eden Bayraktar, rüzgar ve güneş enerjisini 2035'e kadar 4 kat arttırarak 120 bin mw'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni YEKA yarışma tarihleri

Enerji Bakanı Bayraktar, yeni YEKA yarışma tarihlerini de RES için 28 Ocak 2025, GES için 4 Şubat 2025 olarak duyurdu.