Amerikalı Skechers, Türkiye'de adım atmadık yer bırakmayacak

Global cirosu 2 milyar dolar düzeyinde olan Skechers, Türkiye'deki ilk mağazası için Bağdat caddesini seçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İSTANBUL - Amerikalı ayakkabı markası Skechers Türkiye’deki ilk mağazasını Bağdat caddesinde açtı. Skechers’ın şimdiki hedefi 5 yıl içerisinde en az 15 yeni mağaza açmak. Türkiye pazarına 2011 yılının ikinci yarısında giren Skechers'ın ayakkabılarının 3 binden fazla modeli hali hazırda 300 farklı satış noktasında satılıyor. 2013 yılında iki kat büyüme hedefleyen Skechers'ın global cirosu yaklaşık 2 milyar dolar ve 2 binin üzerinde çalışanı var. Skechers Uluslararası Perakende Direktörü Michael Roth yeni mağazanın açılışıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Marka olarak dünya çapında ayak sesinin yüksek olduğu noktaları tercih ediyoruz. Bağdat Caddesi de İstanbul'un önemli alışveriş caddelerinden biri. Dünyada bine yakın mağazamız var. Türkiye, genç ve dinamik nüfusun olduğu bir ülke ve biz Türkiye pazarının gelişen ekonomisinden dolayı iyi bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz, bunun farkındayız. Bu nedenlerle de marka olarak Türkiye'de iyi işler yapabileceğimize inanıyoruz." 

"Türkiye'ye özel ürün geliştireceğiz"

İki buçuk yıldır pazarda olmalarının verdiği avantajla Türk tüketicisinin Skechers'dan ne beklediğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Roth, Türk tüketicisine özel ürün geliştirme projelerinin olduğunu söyledi. Roth, "Bunun üzerinde konuşuyoruz. İşimizi lokalize etmede kendimize güveniyoruz. Hali hazırda çok geniş bir koleksiyonumuz var. Türkiye pazarına uygun doğru ürünleri bulabiliyoruz ancak eksik olduğunu düşündüğümüz noktalar varsa onları da tamamlıyoruz" diye konuştu. Ürün çeşitliliği ve kategori zenginliğinin Skechers’ı diğer markalardan ayıran en önemli özellik olduğunu vurgulayan Roth, “Skechers için yüzlerce designer çalışıyor. Ürün geliştirme ve teknoloji geliştirme ekibimiz var. Ayrıca dünyanın çok ünlü ürün geliştirme laboratuvarlarını da kullanıyoruz. Buna büyük bir bütçe ayırıyoruz" dedi

"Ortadoğu'da 50 mağazaya ulaşacağız"

Amerika dışında 70 ülkede 500'den fazla mağazaları bulunduğunu belirten Roth, özellikle Ortadoğu'da çok büyük bir büyüme yaşandığını söyledi. Ortadoğu'da 35 olan mağaza sayılarını yıl sonunda 50'ye çıkaracaklarını da sözlerine ekledi. Roth, Amerika dışında önümüzdeki 1 yıl içinde 150'nin üzerinde mağaza açmayı planlıyoruz. Dolayısıyla bu perakendeye güvendiğimizi gösteren önemli bir gösterge" dedi.

Sırada İzmir ve Ankara var

İstanbul'dan sonra yakın gelecek İzmir ve Ankara'da mağazalar açmayı istediklerini belirten Skechers’ın Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Olka Spor Malzemeleri Genel Müdürü Yasin Kavşak da şu bilgileri verdi:

“Yakın gelecekte İzmir ve Ankara’da mağaza açma planımız var. Bu illerden sonra Antalya, Bursa, Adana, Samsun gibi illerde gündemimizde. Skechers, özel teknolojileriyle tasarımı çok iyi birleştiren bir marka. Bu özelliğiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Bundan sonra hem Olka olarak mağaza açmaya devam edeceğiz hem de bayilik ve franchise yoluyla operayonumuzu genişleteceğiz. Toptan satış operasyonumuz da tüm hızıyla devam ediyor." 

Kavşak, Türkiye'de 6 ay içinde online satış operasyonuna başlayacaklarını da belirtti.

"Yılın en iyi spor ayakkabı markası seçildi"

Skechers'ın yürüyüş ve koşu kategorisine ciddi yatırım yaptığını belirten Kavşak, Türkiye’de de en çok spor ayakkabı ve çocuk ayakkabılarına ilgi gösterildiğini söyledi. Kavşak, “Spor ayakkabı kategorisinde son derece rahat ve konforlu olan GOwalk modellerimiz, koşu kategorisinde GOrun modellerimiz büyük ilgi gördü. Çocuk kategorisinde ise özellikle ışıklı kız çocuk ayakkabıları Twinkle Toes modellerimiz çocuklar tarafından çok beğeniliyor” diye konuştu. Skechers’ın Amerika ve İngiltere olmak üzere birçok ülkede, ‘müşteri sadakati ve yılın en iyi spor ayakkabı markası’ gibi ödülleri var. 

Bu konularda ilginizi çekebilir