90 yıldır faaliyet gösteriyordu: Dev şirket iflasın eşiğinde!

Demir, çelik sektörünün devleri arasında yer alan Nalbantoğlu Demir Saç ve İnşaat AŞ, içine düştüğü ekonomik darboğazdan kurtulamadı. Mahkeme, Antalya'da 90 yıldır faaliyet gösteren şirket hakkında verilen tedbir kararlarını kaldırdı, iflas süreci hızlanmış oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin dünyaya en çok ihraç yaptığı demir çelik sektöründe köklü firmalardan biri yaşanan mali darboğaza daha fazla dayanamadı.

Halk TV'de yer alan habere göre Nalbantoğlu Demir Saç A.Ş., bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Şirket adına Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, hacizlere karşı korunma talep edildi.

Mahkeme, başvuru üzerine şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet vermişti. Tedbir kararı ile birlikte şirket, olası hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Ancak mahkeme 14 Haziran’da yeni bir karar verdi. Şirketin konkordato talebi geri çevrilirken, verilen tüm tedbir kararları ise kaldırıldı. Bu kararla birlikte, şirkete yönelik iflas süreci de hızlandı.

Nalbantoğlu birçok ülkeye ihracat yapıyor

Antalyalı Nalbantoğlu’na ait şirketin yıllık 900 bin ton yassı çelik üretme kapasitesi bulunuyor. Şirket, köklü geçmişinde dünyanın birçok ülkesine ihracat yaparken, ABD ve Avrupa ülkeleri ile milyonlarca dolarlık ticaretler gerçekleştirmişti.