'Enerji, Konya-Karaman Bölgesi'nde statejik sektör olmaya devam ediyor'
Mevka Genel Sekreteri Dr. Akman, Konya-Karaman Bölgesi’nin haziran ayında da yatırımcı çekmeye devam ettiğini belirterek 'Enerji sektörü Konya-Karaman bölgesinde statejik sektör olmaya devam ediyor' dedi.
“ENERJİ SEKTÖRÜ KONYA-KARAMAN BÖLGESİNDE STRATEJİK SEKTÖR OLMAYA DEVAM EDİYOR”
2016 Yılı Haziran Ayı Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi 9 Ağustos 2016 Tarihli ve 29796 Sayılı Resmî Gazetede yayınlandı.
Haziran ayında Konya ve Karaman’dan 14’ü enerji sektörüne yönelik yatırım belgesi olmak üzere toplam 30 firma yaklaşık 120 Milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgesi aldı.
TR52 Konya-Karaman Bölgesi’nin Haziran ayında da yatırımcı çekmeye devam ettiğini özellikle vurgulayan Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Akman yaptığı değerlendirmede, “Enerji sektörü, TR 52 Konya-Karaman Bölgesi için stratejik sektör olmaya ve bölgeye yatırımcı çekmeye devam ediyor. Alınan yatırım teşvik belgelerini incelediğimizde yaklaşık yüzde 50’sinin enerji sektörüne ait olduğunu görüyoruz. Konya-Karaman bölgesinde Haziran ayı içerisinde enerji sektöründeki 49.838.082 TL’lik yatırım tutarı bölgedeki toplam yatırım tutarının yaklaşık yüzde 42’sini oluşturmaktadır'' dedi.
Bu durumun ajansın kuruluşundan itibaren enerji sektörüne yönelik verdiği desteklerin yerinde bir uygulama olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Akman, ''Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, 2009-2015 yılları arasında Konya ve Karaman bölgemizdeki tüm paydaşlarımızla istişarelerimiz neticesinde çıktığımız 13 Mali Destek Programı kapsamında ajansımızca başarılı olarak ilan edilen projelerden yüzde 15’i enerji sektörüne ait proje olup desteklenen miktarın yüzde 21’i enerji sektörüne yapılan desteklerdir. Yine enerji sektörü tarafından başvuru yapılan projelerin yüzde 50’sine ajansımız tarafından destek sağlanmış, talep edilen destek miktarının da yüzde 45,79’u desteklenmiştir. 2009 – 2015 yılları arasında enerji sektörüne yönelik olarak yaklaşık 20 Milyon Türk Lirası destek sağlanmış ve bölgede yaklaşık 40 Milyon Türk Lirasının harekete geçirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca Mevlana Kalkınma Ajansı olarak, Konya ve Karaman Yatırım Destek Ofislerimiz vasıtasıyla gerçekleştirdiğimiz bölge ve bölge dışı faaliyetler ve fuar organizasyonları ile de bölgeye yatırımcı çekme adına çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerine yer verdi.
Yatırım teşvik belgesi
Yatırım teşvik belgesinin sektöre göre TL dağılımı