Yaz tatili süresi 20 gün kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yalanlama geldi

Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yeni eğitim-öğretim döneminde yaz tatillerinin 20 gün kısalacağı öne sürüldü. İddia kısa sürede yayıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Yaz tatili 20 gün kılacak mı?" sorularını yanıtladı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025-2026 eğitim öğretim döneminden itibaren yaz tatillerinin 20 gün kısaltacağını öne sürdü. Haber kısa sürede yayılınca resmi açıklama geldi. 

Yaz tatili 20 gün kısaltılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili süresinin 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 20 gün kadar kısaltılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, konuyla alakalı bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında haberlerin dolaştığı belirtilerek, böyle bir kararın veya açıklamalarının olmadığı, haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de şu açıklamayı yaptı: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili süresinin 20 gün kısaltılacağını açıkladı' iddiası doğru değildir. Milli Eğitim Bakanlığının, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için yaz tatili süresinde yapılacak bir kısaltma planı bulunmamaktadır. Bu yıl için de tatil süresinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."