Sorunlar, 'Barış Merdiveni' ile çözülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Avrupa Koleji Okullarında birbiriyle sorunu olan öğrenciler için geliştirilen barış merdiveni uygulaması çok başarılı oldu. Öğrenciler bu yolla dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirdi.
Avrupa Koleji’nde başlatılan yeni bir uygulama büyük ilgi görüyor. Özellikle öğrenciler arasında dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirecek olan ‘barış merdiveni’ uygulaması aynı zamanda sorunların çözümünde de kullanılıyor. Yetkililer uygulamanın çatışma, çözme becerilerini geliştirmeyi amaçladığını belirterek, “Barış Merdiveni uygulaması ile saldırganlığı azaltmayı, etkili iletişim becerilerini öğrenmeyi, öğrencilerin benlik saygılarını arttırmayı, "saygısızca" diye nitelenen davranışları azaltmayı planlamaktayız. Bu çalışmayla öğretmen, yönetim ve psikolojik danışmanlarımızın zaman kazanmasını bekliyoruz” dediler. Barış Merdiveni birinci ve ikinci kademedeki tüm öğrenciler için uygulanıyor.

barismerdiveniokul.jpg

 

Uygulama dört aşamada gerçekleştiriliyor. Buna göre,

1-Birbirleri ile münakaşalı çocuklar, barış merdivenindeki barış bölgesine gidip, orada sorunlarını dört adımda çözmeye çalışıyor.

2- Adım adım, her seferinde bir basamak yükselerek ilerliyorlar. En tepedeki basamakta ise artık el sıkışmaları bekleniyor.

3 Sorunlarını kendi kendilerine çözemeyen çocuklar, bağımsız bir Barış Elçisi’ni yardıma çağırıyorlar.

4. Barış Elçisi ile de çözüme ulaşılamazsa Rehberlik Servisi’nden destek alınıyor.