"Savunmadan daha çok eğitime harcıyoruz"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Eğitime önem vermezsek, geleceğe emin adımlarla ilerleyemeyiz. Bu nedenle savunmaya ayrılan bütçeden çok daha fazlasını eğitime harcıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı ziyaret eden Erdem, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim noktasında önemli bir aşama kaydettiklerini belirterek, "Eğitime önem vermezsek, geleceğe emin adımlarla ilerleyemeyiz. Bu nedenle savunmaya ayrılan bütçeden çok daha fazlasını eğitime harcıyoruz" diye konuştu.  

Erdem, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının eğitme olan desteklerinin çok önemli olduğu ifade ederek, bu açıdan Kocaeli ve İzmit'e bakıldığında kendilerini umutlandıran bir tablo gördüklerini ifade etti. 

Doğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim alanında son 10 yılda yaşanan gelişmelerin ülke geleceğine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.  

Belediye olarak eğitim alanında iddialı olduklarını anlatan Doğan, "52 okula çok amaçlı salon yaptık. 'Okullar Hayat Olsun', 'Öğretmen Okursa Herkes Okur', 'Annem Babam Okuyor' gibi pek çok çalışmada her zaman varız, var olmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.