Öğretmenlere 'taban maaş' gelecek mi? Bakan Tekin'de 'Görüşüyoruz' açıklaması geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin maaşlarının iki tarafla da oturulup konuşulduğunu ifade ederken, öğretmenlere taban maaşın da görüşüldüğünü kaydetti.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin, özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücretlerinin iyileştirilmesine yönelik taleplerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Tekin, eğitim sektöründe iş yapan sendikalarla gece yarısına kadar toplantı yaptıklarını, toplantının ardından da bakan yardımcıları ve genel müdürlerle beraber özel sektör öğretmenleriyle oturup konuştuklarını anlattı. Bakan Tekin, sendiklarla 8-10 defa görüştüklerini, problemlerin çözümü için çaba sarf ettiklerini belirtti. 

Öğretmenlere taban maaş gelecek mi?

"Taban maaş konusunda bir gelişme oldu mu?" sorusuna Bakan Tekin, "Biz kendileriyle görüşüyoruz. Bunu onların yaptığı gibi sosyal medya üzerinden tartışmaya gerek yok. Biz arkadaşlarımızın problemlerini çözmek için her iki tarafla da oturup gerekli müzakereleri yapıyoruz. Sorunları da çözeceğiz." dedi.

Tekin, taban maaş konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu'na eklenmesine ilişkin soruya da "Bu iş kanunla çözülecek bir konu değil. Biz bu konuyu çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Bunu bu şekilde şov malzemesi haline dönüştürmeye gerek yok. İyi niyetle problemlerini çözmek için çaba sarf ediyoruz." yanıtını verdi.