LYS soru ve cevapları yarın açıklanacak

517 bin adayın başvurduğu LYS-4 sosyal bilimler sınavı bugün yapıldı. Yarın yapılacak LYS-1 sınavı sonrası iki sınavın da soru ve cevapları yayımlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan üniversite giriş sınavının ikinci basamağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) bu sabah gerçekleştirildi.

Tek oturumda yapılan sınav 135 dakika sürdü

LYS-4'te tarih, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi yer aldı. 

Sınavdan çıkan Burak Oruç, LYS'nin güzel geçtiğini belirterek,"Sınavım iyi geçti. Coğrafya bölümünde biraz zorlandım. Diğerleri gayet güzeldi." dedi.

Kendini denemek için sınava girdiğini ve kendi bölümü olmadığını belirten Deniz Filiz ise "Felsefe ve mantık derslerini görmediğim halde yapmaya çalıştım. Mantık dışındakiler çok kolaydı bence. Sınava iyi hazırlanan birinin mutlaka başarılı olacağı bir sınavdı." diye konuştu.

LYS-1 matematik sınavı yarın gerçekleştirilecek.

Soru ve cevapları yarın

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, bugün tamamlanan LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile yarın yapılacak LYS-1 matematik sınavının soru ve cevapları, LYS-1'in tamamlanmasından 2 saat sonra ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak.

Bu arada sınavın soru ve cevaplarının basın ile paylaşılmayacağı, soruların telif hakkının ÖSYM'ye ait olduğu ve ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soruların görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı bildirildi.

1 milyon 73 bin aday

2016 LYS'ye toplam 1 milyon 73 bin 18 aday başvurdu.

LYS-1'e 863 bin 176, LYS-2'ye 460 bin 362, LYS-3'e 857 bin 32 ve LYS-4'e ise 517 bin 12 başvuru yapıldı.