LGS tercihi yapmak için 17 Temmuz son gün!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih dönemi yarın sona erecek. LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 22 Temmuz'da ilan edilecek. Katılımın zorunlu olmadığı sınava girmeyen öğrenciler ise yerel liselere yerleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEB tarafından 2 Haziran'da düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınava başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906'sı sınava katılmış, sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanmıştı. Sonuçların ilan edilmesinin ardından 1 milyona yakın öğrenci, yerleşmek istedikleri liselere tercihlerini yapmaya devam ediyor. Tercih için tanınan süre ise 17 Temmuz'da (yarın) son buluyor.

Tercih danışmanlığı hizmeti velilerden ilgi gördü

MEB, lise adaylarını ve ailelerini tercih dönemini en iyi şekilde tamamlayabilmeleri için birtakım çalışmalar başlatmıştı. Bu kapsamda Bakanlık, bu yıl ilk kez ailelere tercih döneminde kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla 'Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuz'nu yayımladı. Fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi, güzel sanatlar lisesi, spor lisesi gibi okul türlerine ilişkin kapsamlı bilgilerin yer aldığı kılavuzda, tercih kontrol listesine de yer verildi.

Bakanlık, lise adayları için 81 ilde 15 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanla 'tercih danışmanlığı' hizmeti veriyor. Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin tercih danışmanlığı birimlerinde öğrenciler bir üst eğitim programına yerleşmeleri amacıyla danışmanlık hizmeti alıyor.

Boş kontenjan ilan tarihi: 22 Temmuz

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi'ne göre özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları 28 Haziran-16 Temmuz'da gerçekleşti. Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek. LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 22 Temmuz'da ilan edilecek.