Le Cordon Bleu Türkiye'de

117 yıldır dünyanın en ünlü aşçılarını eğiten Le Cordon Bleu artık Türkiye'de de aşçılık eğitimi verecek. Mutfak inceliklerini öğrenmek isteyen herkese açık olan eğitim programları 7 Ocak'ta başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - Aşçılığın 'şövalye nişanı' olarak da anılan 21 ülkede okulları bulunan dünyanın en prestijli aşçılık okullarından Le Cordon Bleu, Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde Türkiye'de. Kariyerini değiştirmek isteyen ya da mutfak sanatlarının inceliklerini öğrenmek isteyenler için ise sertifika programları 7 Ocak 2013'te başlıyor. Bu işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı'ndaki dersler de Le Cordon Bleu master şefleri tarafından Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak verilecek. 
 
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, sertifika programıyla ilgili şunları söyledi: " Yemek yapmak ve mutfaktaki yetkinliğini geliştirmek isteyen herkes için, Mutfak ve Pastacılık alanlarındaki, sertifika ve diploma programları oluşturduk. Bu programlar Mutfak Eğitimi ve Pastacılık Eğitimi olarak iki alanı kapsıyor. Her iki program Temel, Orta, İleri seviye olmak üzere üç aşamadan oluşur. Her seviye 11 hafta sürer ve bir üst aşamaya geçmek için alt seviyeyi başarı ile tamamlamak şarttır. Mutfak alanında üç aşamayı başarı ile tamamlayan öğrencilere Le Cordon Bleu'nün "Diplome de Cuisine", Pastacılık alanında üç aşamayı başarı ile tamamlayan öğrencilere ise "Diplome de Patisserie" diplomaları verilir. Şefler arasında en prestijli diploma sayılan "Le Grand Diplo?me Le Cordon Bleu" ise 9 ile 18 ay arasında altı seviyenin tamamını bas?arılı bir s?ekilde tamamlayan o?g?rencilere verilir."
 
Oluşturulacak 16 kişilik sınıflarda eğitimler Le Cordon Bleu'nun  dünya çapında prestijli yarışmalarda ödüller kazanmış, "Meilleur Ouvrier de France" gibi ünvanları elde eden isimler tarafından verilecek. Master Chef Gilles Company mutfak derslerini, Master Chef Christophe Bidault pastacılık derslerini yönetecek. 
Şefler, sadece klasik Fransız Mutfağı'nı değil, dünya mutfaklarını ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencileriyle paylaşacak.
 
Ocak 2013 döneminde "Temel Mutfak Aşaması" hafta içi "Temel Pastacılık Aşaması" ise hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki sınıf olarak açılacak. Kayıtları devam eden Le Cordon Sertifika programı 7 Ocak 2013 tarihinde başlayacak.  Le Cordon Bleu'nün uluslararası geçerliliği ve saygınlığı olan sertifikası ve diploması, mezunlara dünyanın dört bir yanında en iyi yerlerde kariyer edinmenin kapılarını aralayacak.