KPSS'de kopya iddiaları Meclis'te

BDP'li Kaplan, KPSS sınavını sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çekildiğine dair herhangi bir bulgu olup olmadığını sordu.

Kaplan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, sınavda kopya çekilip çekilmediğine dair bir soruşturma yürütülüp yürütülmeyeceğini öğrenmek istedi.

Sınav girişindeki uygulamalara ilişkin de sorular yönelten Kaplan, "Sınav giriş koşullarının değiştirilmesiyle ilgili bir çalışma var mıdır?" dedi.

Yılmaz'a iki soru önergesi

Kaplan, ayrıca, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi. Önergelerinde, Güven Han'ın askerlik görevindeyken intihar ettiği, Cüneyt Erdek'in de "şakadan dolayı vurularak öldüğü" bilgisinin ailelerine verildiğini aktaran Kaplan, şu soruları yöneltti: "Askerlik görevi esnasında intihar denilen vaka ile ilgili soruşturma başlatıldı mı? Neden intihar eden askerlerin büyük kısmı Kürt yurttaşlarımızdır? Bu tür şüpheli ölümlerde ailelerine doğru bilgi veriliyor mu? 2002 ile 2012 arasında intihar eden asker sayısı kaçtır?"