Kamp programları obeziteyi engelliyor

Çocuklar için düzenlenen kamp programları hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişimlerine katkı sağlıyor. Doğada gerçekleştirilen kamplar, egzersizler sayesinde obezitenin de önüne geçiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapılan araştırmalar şehirde yaşayan çocukların yüzde 74’ünün günde 1 saatten az fiziksel aktivite yaptığını ve buna bağlı obezitenin artış gösterdiğine işaret ediyor. Egzersiz, çocukların beyin ve fiziksel gelişiminde oldukça önem taşırken, fit olan çocuk ve ergenler, bilişsel kapasitelerini daha etkin ve uzun süreli kullanabiliyorlar.

Yaz tatilinde aktif olmayan çocukların evde yemek yemeye daha yatkın olduklarına ve hareketsizliğin obeziteye neden olduğuna dikkat çeken Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, “27 yıllık kamp tecrübemizle, kampın çocukların gelişimindeki olağanüstü önemi gözlemliyoruz. Yaz tatilini evde geçiren bir çocuk, hareketsiz kalması ve buzdolabına daha ulaşabilir olması nedeniyle bir nevi yemeğe teşvik ediliyor. Evde hareketsiz kalan çocuk yemekle birlikte obezite gibi günümüzde maalesef çok görülen bir problemle karşı karşıya kalıyor. Ancak kamp ortamında farklı aktiviteler gerçekleştiren çocuklar hem doğa ile iç içe programlara dâhil oluyor hem de fiziksel ve kişisel gelişimine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Gözet'in açıklamasına göre, kamp programları ayrıca çocuklara; birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve kendine güvenmeyi de öğretiyor.