Kadir Has Üniversitesi 944 mezun verdi

Kadir Has Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılında 944 öğrenci diplomalarını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kadir Has Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılında 944 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena’da düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Kadir Has Üniversitesi’nin mezuniyet törenine, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, “Gittikçe büyüyen Kadir Has Üniversitesi ailesinin üyeleri olarak sizleri uğurluyoruz. Ne mutlu bize ki sizler tüm insanlığa hizmet edeceksiniz.  Akla ve bilimsel düşünceye saygılı, hümanist, demokrasiye, kültürel değerlerimize, evrensel kurallara ve Atatürk ilkelerine bağlı Kadir Has’lılar olarak geleceği şekillendireceksiniz. Bilgi ve becerilerinizi, ülkemizin ve halkın yararına olacağına inandığınız her noktada kullanın” şeklinde konuştu.

En büyük destek Kadir Has Vakfı'ndan

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı’nın üniversitenin en büyük destekçisi olduğuna dikkat çekerek, “Merhum Kadir Has Beyefendi’nin en önemli vasiyeti vakfın çalışmalarının artarak devam etmesidir. Biz de, onun bu yüce vasiyetine uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

‘Gerektiğinde risk almaktan ve hata yapmaktan korkmayın’

Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Üniversite denilince, çoğu kez akla öğrencilere meslek kazandırmaya yönelik bilgilerin aktarıldığı yüksek öğretim kurumları gelir. Oysa üniversite, bunun çok ötesinde görevleri olan, çok daha geniş işlevlere sahip bir eğitim-öğretim yuvasıdır. Hiçbir üniversite kendini, bugün artık basit bir internet taraması ile bulunabilecek bilgilerin mekanik şekilde öğrenciye aktarılması misyonu ile sınırlayamaz. Sınırlamaya kalkar ise, bizim anladığımız gerçek anlamında ‘üniversite’ olmaktan çıkar. Gerçek üniversiteler, bu basit işlevin çok daha ötesinde, hayatın temeli olan bilginin üretildiği, değerlendirildiği, toplumsal gelişme, kültürel ilerleme ve ekonomik büyümenin gerçekleştirilmesi için ana itici güç olan, kaliteli ve kalifiye insan gücünün yetiştirildiği dinamik yapılardır. Eğer biz eğiticiler, yetiştirdiğimiz ve mezun ettiğimiz öğrenciler eliyle daha iyi bir dünya oluşturma misyonuna hizmet edemiyorsak, o zaman gerçek işlevimizi yerine getiremiyoruz demektir. Bugünün talepkâr ve hızla değişen dünyasında, üniversitelerin, eğitimin yanı sıra; akıl, beceri ve ahlak üçlemesinin dengeli bir karışımı ile değişimi yönetecek, yönlendirecek ve kontrol edecek mezunlar yetiştiriyor olmaları önemlidir” şeklinde konuştu.

Öğrenciler İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu, üniversite birincisi Tuğçe Eruydaş ile birlikte yemin ettikten sonra keplerini havaya attı.