Günsel, Avrupa Rektörler Kulübü yönetiminde

Günsel, Avrupa Rektörler Kulübü Yönetim Kurulu'nun eğitim, bilim ve araştırma konularında bilim kurumlarının teşvik- koordine etmeye yönelik toplantıların bir kısmının kendi üniversitelerinde yapılacağını kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ) kurucu rektörü Dr. Suat Günsel, Avrupa Rektörler Kulübü Yönetim Kurulu'na seçildi. 

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre; Günsel, Avrupa Rektörler Kulübü ve Ticari Kongresi tarafından düzenlenen "Eğitim ve Bilim" konulu Oxford Liderler Zirvesi'ne katılarak, yönetim kurulunda yer alan üyelerin giydiği cübbeyi giydi. 

Günsel, aralarında Kanada, İngiltere, Rusya, Finlandiya, Türkiye, İspanya ve Mısır'ın da bulunduğu 50'den fazla ülkeden üniversite rektörlerinin ve temsilcilerinin katıldığı zirve programı çerçevesinde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısına da katıldı. Günsel, katılımcı ülkelerin üniversite temsilcileriyle, KKTC ve Yakın Doğu Üniversitesi ile diğer ülkeler arasındaki eğitim ve bilimsel çalışmalar konusunda işbirliğinin geliştirilmesi konularını görüştü. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Günsel, bilim ve eğitimin küresel kavramlar olduğunu, sınır tanımadığını, YDÜ'nün 5 kıtadan 90 ülkeye bilim, eğitim sağlık hizmeti verdiğini belirterek, uluslararası etkinliklere ve faaliyetlere sınır tanımadan her türlü desteği sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini aktardı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir