Geleceğin CFO’ları ticarette yetişecek
İstanbul Ticaret Üniversitesi, CFO olmak isteyen orta ve üst düzey yöneticilere yönelik eğitim programı hazırladı. Eğitimleri önde gelen holdinglerin CFO’ları verecek ve program sonunda 6 ay mentorluk desteği sağlanacak.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, ileriki süreçte KOBİ’ler için de hayati önem taşıyacak olan bir eğitim çalışmasına imza atıyor. Üniversitenin Ticaret Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUM), geleceğin üst düzey finans yöneticilerini (Chief Financial Officer-CFO) yetiştirmek üzere bir eğitim programı hazırladı.
Mart ve nisan aylarında iki farklı gruba verilmesi hedeflenen programla, 26 saatlik sıkı bir eğitim sonunda iş dünyasına yeni CFO’lar kazandırılacak. Kontenjan sınırı bulunan eğitim programına, finans alanında kariyer hedefleyen ve deneyim sahibi olan orta ve üst düzey yöneticiler katılabilecek.
Proje Koordinatörlüğü’nü İstanbul Ticaret Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Kasımoğlu’nun yaptığı TUM’un CFO eğitimlerini Mehmet Ballıbaba verecek. Tiryaki Agro Holding CFO’su Ertan Akbulut ile Erdemir’in CFO’su Bülent Beydüz ise misafir eğitmen olarak CFO eğitim programlarına katılacak. Ayrıca Kiler ve Vakko gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CFO’ları da eğitim verecek. CFO eğitimlerinin birinci programı 9-18 Mart 2017, ikinci programı 7-15 Nisan 2017 tarihleri arasında uygulanacak.
Mentorluk desteği verilecek
Eğitimlerde hem teorik hem de pratik bilgiler, kolay anlaşılır ve akılda kalıcı bir dille olabildiğince kısa bir sürede sunulacak. CFO ya da CFO adayının bu konuları içselleştirmesi ve teknik olarak yetkinliğinin üst seviyeye taşınması da sağlanacak. Katılımcıya, anlaşılması zor veya anlaşıldığı düşünülen birçok kavram için “sonunda gerçekten bunu kavradım” denecek bir program ve içerik sunulacak.
CFO eğitimlerine katılanların her birine, program bitiminden itibaren 6 aylık süre boyunca mentorluk desteği de sağlanacak. Farklı sektörlerdeki CFO’lar vaka çalışmaları eşliğinde tecrübelerini paylaşacak. Katılımcılar ve eğitimciler arasında özel bir blog şeklinde çalışacak “CFO Club” üyeliği ile network hizmeti de sağlanacak.
CFO eğitiminin konu başlıkları da “CFO’nun rolü; Finansal risk yönetimi ve mali analiz; Kurumsal finansmanın temelleri; Birleşme ve devralmalar; Bono/tahvil ihraçları ve halka arz; Yatırım proje değerlendirme ve proje finansmanı; Şirket değerleme; Finansal modelleme; Bütçe ve karlılık; Performans yönetimi; Liderlik ve stratejik yönetim; Kira sertifikaları ihraçları; Yönetim kurulu; Chairman ve CEO ile ilişki yönetimi; Kriz yönetimi; İç kontrol ve suiistimallerin önlenmesi” olarak belirlendi.
Katılım koşulları ve başvuru yolları
Eğitimlere en az 3 yıl finans ve ilgili alanlarda çalışan kişiler katılabilecek. Katılım ücreti 2.500 lira olarak belirlendi.