Ekonomi Muhabirliği Programı mezunlarını verdi
AA Haber Akademisi ekonomi ve finans alanında gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen eğitim programında pratik ve teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 19 kişiye sertifikalarını aldı.
AA Haber Akademisi'nin düzenlediği AA Ekonomi-Finans Muhabirliği Eğitim Programı sona erdi. Başarılı olan 19 kişiye sertifikaları verildi.
Basın İlan Kurumu Konferans Salonundaki törene, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, AA Finans Haberleri Editör Yardımcısı Hasan Arslan, Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, AA İstanbul İdari İşler Müdürü Sabri Çelebioğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Törende konuşan AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu, Arap Dili ve Edebiyatı mezunu olduğunu anımsatarak, "Mısırlı hocalarımız bize 'Biz size Arapçanın anahtarını veriyoruz. Kapıyı siz açacaksınız. Bizim burada size verdiğimiz şey kapının açılması için anahtar." dedi.
'Gazeteciliğin rahat bir dönemi yok'
Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise 30 yıllık meslek hayatında gazeteciliğin rahat bir dönemi olduğunu hatırlamadığını, mesleğin insanlara iyi dönemleri unutturduğunu söyledi.
Marka olmak için çalışmak gerektiğini vurgulayan Güldağ, muhabirliğin bu işin zirvesi olduğunu dile getirdi.
Güldağ, bu sertifika programı ile Anadolu Ajansının Türk basınında bir kere daha son derece önemli bir işlevi olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.
Dünyanın genelinde medyada bir kaotik durum olduğundan bahseden Güldağ, Çinlilerin "Umarım bir geçiş döneminde yaşarsın." sözünü anımsatarak, medyanın şu anda bir geçiş döneminde olduğunu vurguladı.
Güldağ, gazeteciliğin her zaman zor bir meslek olduğuna dikkati çekerek, "Bu dönemler de mutlaka aşılacak. Henüz ne geldiğini çok göremiyoruz. Her zaman sap ile samanı birbirinden ayıran, bilgili, analiz yeteneğine sahip ekonomi gazetecilerine özellikle ihtiyaç olacağını düşünüyorum. Sosyal medya vesaire evet medya büyüyor, ama bir yandan da müthiş bir bilgi kirliliği etrafa yayılıyor. Doğru karar verebilmek için mutlaka doğru bilgilenmemiz gerek." şeklinde konuştu.
Gazeteciliğin yalnız insan mesleği olduğunu da vurgulayan Güldağ, gazeteciler hep iş peşinde olduğu için dostu ve ahbabının olmadığını da ifade etti.
Katılımcılara 440 saat eğitim verildi
Eğitim Programında birinci Aysu Biçer, ikinci Melda Girit, üçüncü Elif Tayfur sertifikalarını AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu'nun elinden aldı. Eğitimcilere hediye takdim edildi.
Bu arada, törende 3 aylık eğitimin nasıl geçtiğine dair video gösterimi de gerçekleştirildi.
Program kapsamında üç ay süren eğitimleri, Maliye ile Ekonomi bakanlıkları, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının yetişmiş kadroları ve üniversitelerin uzman akademisyenleri ile AA'nın deneyimli gazetecileri verdi.
440 saat eğitim gören katılımcılar, ilk iki ayda habercilik ile ekonomi-finans alanına ilişkin teorik ve pratik dersler, üçüncü ayda ise AA'nın bölge müdürlükleri ile ekonomi-finans alanında habercilik yapan kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitim aldı.