Dil eğitiminde ülke seçimi

United Towers Yurt dışı Eğitim Programları Uzmanı Hande Gedik, yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin ülke seçimi yaparken dikkat etmesi gereken noktaları anlattı...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Wise.TV

Birçok öğrencinin hayalini süsleyen yurt dışında dil eğitimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken konuları ve ülke seçimindeki süreci United Towers Yurtdışı Eğitim Programları Uzmanı Hande Gedik ile konuştuk.

Öğrencilerin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken konunun vize süreci olduğuna değinen Gedik, ikinci olarak öğrencinin evlilik, iş hayatı ve ailevi durumlarını dikkate alarak seçim yapması gerektiğini söyledi.

Dil eğitimi için ülke seçimi yapılırken öğrencinin mali ve finansal durumun da büyük önem taşıdığını ifade eden Gedik, ‘öğrencinin gelirinin nereden elde edildiğinin ya da öğrenciye sponsor olan kişinin gelirinin nereden kazanıldığının’ dikkat edilen bir nokta olduğunu söyledi.

Ülke seçiminde ‘nokta atışı’ yapılmasının gerekli olduğuna değinen Eğitim Programları Uzmanı Gedik, konuya bir örnekle açıklık getirdi: “Mesela öğrenci geliyor. ‘Ben A ülkesine gitmek istiyorum’ diyor. Öğrencinin profiline bakıyoruz. İş geçmişi, eğitim geçmişi, ailevi durumu ve biliyoruz ki o ülkeden vize alması imkânsız. Çünkü uzun yıllardır sektörde olduğumuz için hangi ülke ne kriterde bir öğrenciye vize verebilir bunlara çok hakim bir şirketiz. O yüzden öğrenciye pembe bir tablo çizmeden nelerle karşılaşabileceğini, ne gibi profillerin hangi ülkelerden vize alma şansı var öğrenciye açık açık anlatmayı tercih ediyoruz.”