Çocuk Filozoflar Akademisi kayıtları sürüyor

Çocuklar için Kişilik Gelişim Programı sunan Çocuk Filozoflar Akademisi 24 Eylül’de kapılarını açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çocuk Filozoflar Akademisi'nin yeni eğitim yılı kayıtları sürüyor.

Çocuk Filozoflar Akademisi Kurucusu ve Eğitim Koordinatörü Tuğba Döner, 24 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim dönemi için kayıtlarının devam ettiğini belirtti. 1 yılı geride bıraktıklarını ve ikinci eğitim dönemine başlayacaklarını kaydeden Döner, şu ana kadar gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını vurguladı. Verdikleri hizmet ile Türkiye’deki bir boşluğu doldurduklarını ifade eden Döner, farkındalığı yüksek mutlu ve huzurlu bireyler yetiştirdiklerinin altını çizdi.

Çocuk Filozoflar Akademisi olarak çocuklara birçok kapıyı açtıklarını söyleyen Tuğba Döner, “Çocuğa bir kapı açarsanız o kapıdan yürümek zorunda hisseder kendini, iki kapı açarsanız ikisinden birini seçmek zorunda kalır. Biz bu sınırı ve zorunluluğu ortadan kaldırıyor ve çocuğa birçok kapının anahtarını veriyoruz. Birkaç alanla sınırlı tutmayıp her alanı gösterme ve öğretme yoluna gidiyoruz. Çocuklara her dalı öğretip bilmesini sağlayıp ileriki hayatı için seçimi ona bırakıyoruz. Öncelik çocuğun kendi seçimini engin bir skala içinden keşfederek belirlemesidir. Bu aşamadan sonra ise çocuk belirlediği ilgi alanlarında programlandırılmış üst bir eğitim almalıdır” dedi.

Program yedi ayrı modülden oluşuyor

Programlarının; Zaman Yönetimi, Sosyal Beceriler, Entelektüel Bilgi, Fiziksel Farkındalık, Analitik Eleştirel Düşünme, Kendini Tanıma, Ergenlik ve Çatışma olmak üzere yedi ayrı modülden meydana geldiğini kaydeden Döner, programların konusunda uzman kişiler tarafından hazırlandığını söyledi.

Tanıtım seminerleri sürüyor

Çocuk Filozoflar Akademisi’nin verdiği hizmet ile ilgili detaylı bilgilendirme yapmak için tanıtım seminerleri de düzenlediklerini bildiren Tuğba Döner, tanıtım seminerleriyle velilerin sorularını yanıtladıklarını söyledi. Seminerlerden ilkinin 7 Eylül’de ikincisinin 10 Eylül’de yapıldığını hatırlatan Döner, üçüncü seminerin ise 21 Eylül’de Çocuk Filozoflar Akademisi’nin Nişantaşı’ndaki merkezinde saat 18.30’da yapılacağını açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir