Bilgi'de şebeke var!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Bilgi Üniversitesi "Sivil Toplum Kuruluşları Eğitim ve Araştırma Birimi" ve "Gençlik Çalışmaları Birimi"nin ortaklığı ile yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Şebeke: Gençlerin Katılım Projesi" bilgiyi üretmek ve bilgiyi yaygınlaştırmak amacıyla yola çıktı.

"Şebeke: Gençlerin Katılım Projesi", 7-11 Kasım 2012 tarihleri arasında 4 gün süren yüz yüze eğitim ile başladı. 27 örgütten 18-40 yaş aralığında Türkiye'nin dört bir yanından 30 katılımcı bir araya geldi. Bu buluşmanın ardından katılımcılar 5 ay boyunca uzaktan eğitim programını takip edecekler.

11 bölümden oluşan uzaktan eğitim programında yurttaşlık, katılım, örgüt içi demokrasi, savunuculuk gibi kavramlar tartışılacak. 5 aylık sürenin sonunda programı tamamlayan katılımcılar İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından sertifika alacaklar.
Projenin temel hedefi, hak temelli örgütlerde çalışan gençlerin aktif yurttaşlık temelinde güçlendirilmesini sağlamak, kamusal tartışmalara ve karar alma süreçlerine katılımlarını desteklemek.

Eğitim sürecini kapsayan konular:

Sivil Toplum ve Demokrasi
Katılım ve Yurttaşlık
İnsan Hakları / Sosyal Haklar
Kampanyacılık ve Lobicilik
Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar
Savunuculuk ve Politikaları Etkileme
Örgüt Yönetimi ve Katılım
Gençlik Politikası / Gençlik Çalışması
Sosyal Medya Kullanımı
Kamu Hizmetlerini İzleme
Kamu Harcamalarını İzleme

"Şebeke: Gençlerin Katılım Projesi"  kapsamında 6 kitap çevirisi, gençlik, gençler ve yurttaşlık algısını içeren 5 araştırma, 3 uluslararası atölye, 1 uluslararası konferans, 1 belgesel, 10 kısa film ve 2 eğitim CD'si oluşturulacak. Bunun yanı sıra eğitim programının dökümantasyonu yazılı olarak basılacak.

"Şebeke: Gençlerin Katılım Projesi" koordinasyon ekibinden Özlem Ezgin: "Bu proje genel olarak bir ağ kurma projesidir. Tüm faaliyetlerinde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyor. Sadece tematik olarak daha gençler ve gençlerin katılımı odaklı bir proje...  Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları Eğitim ve Araştırma Birimi'nin kuruluş amaçlarından biri de Türkiye'de sivil toplumun gelişimini desteklemek, kapasite geliştirilmesine yardımcı olmak için yayınlar, eğitim programları planlamak, düzenlemek. Projenin sonunda da oldukça yüksek sayıda sivil toplum kuruluşunun bu ağ içinde olacağını ve birbiriyle tanışacağını düşünüyoruz" dedi.
Programı yürütecek eğitmen ve moderasyon ekibi: Alper Akyüz, Cengiz Kayhan, Merve Seda Çevik, Necmettin Yemiş, Serra Cankur, Volkan Akkuş ve Yiğit Aksakoğlu.