Başarılı öğrencileri 41 yıldır ödüllendiriyor

Türkiye İş Bankası, üniversite sınavlarında başarılı olan gençleri 1971 yılından bu yana 'Altın Gençler' tanımıyla ödüllendiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İş Bankası, üniversite sınavındaki en başarılı öğrencileri 41 yıldır ödüllendiriyor Üniversite sınavında başarılı gençleri 1971 yılından bu yana "Altın Gençler" adıyla ödüllendiren İş Bankası, Banka’nın yaşına eşit sayıda öğrenciye ödül verecek. Bu yıl 88 öğrencinin ödül alacağı uygulamanın başlangıcından bugüne kadar geçen 41 yılda İş Bankası’nın ödüllendirdiği gençlerin sayısı 3 bine yaklaştı

Türkiye İş Bankası, "Altın Gençler" projesi ile 1971 yılından bu yana üniversite sınavında üstün başarı gösteren, Banka’nın yaşına eşit sayıda öğrenciye ödül vermeye devam ediyor. Bu yıl 88. yılını kutlayan İş Bankası, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) en başarılı 88 öğrenciye başarı plaketi, 1.000 TL tutarında para ödülü ve InterRail Global Pass bileti hediye etti.

LYS’de tüm puan türlerinde dereceye girerek seçkin üniversitelerde eğitim hakkı elde eden "Altın Gençler"e ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katıldığı bir törenle verildi. Törene "Altın Gençler"in yanı sıra aileleri de katıldı.

İş Bankası’nın "Altın Gençler" projesinin 41. yılı nedeniyle, geçmiş yıllarda ödül alan "Altın Gençler" de törene davet edildi. Bu yılın "Altın Gençleri" geçmiş yıllarda üniversite sınavında üstün başarı elde etmiş, bugün meslek sahibi büyükleri ile tanışma fırsatı buldu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ödül töreninde yaptığı konuşmasında LYS’de dereceye girmiş 88 öğrenciyi ve öğrencilerin başarılarında pay sahibi olan öğretmenleri ile ailelerini emeklerinden dolayı kutladı. Konuşmasında "Altın Gençler"e tavsiyelerde bulunan Adnan Bali, öğrencilerin başarılarının tesadüf olmadığını ancak bu başarıların devamlılığı için çalışma azim ve disiplinlerini korumaları gerektiğini hatırlattı.

Kalıcı ve anlamlı başarıların alt yapısını oluşturan disiplin, özverili ve sürekli çalışmanın kurumların da sürdürülebilir başarısı için gerekli olduğuna dikkat çeken Adnan Bali, öğrencilere İş Bankası’nın kuruluş tarihini anlattı, bankanın başarı öyküsünden örnekler verdi. Adnan Bali, "Genç cumhuriyetimizin milli heyecanlarından doğan, derin bir inanç, azim ve özgüvenin eseri İş Bankası’nı dünyanın en büyük bankaları arasına taşıyan öyküsünün, herkes için çok değerli hayat dersleri içerdiğine, bu dersleri en iyi, başarıyı azim ve çalışkanlıkla elde etmiş olan siz gençlerin anlayabileceğine ve kendi hayatlarına uyarlayabileceğine inanıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceği olan siz değerli gençlerimizi "Altın Gençler" olarak nitelememiz ve bugün burada ağırlamamızın nedeni budur" dedi.